Hur spåra ett fordon historia

Undersöka historien om en bil kan vända upp fakta om bilens underhåll historia, dess skadehistorik och dess märke och modell. Om du köper en begagnad bil, kan detta hjälpa dig att avgöra om bilen är värd det begärda priset, och om du säljer en begagnad bil är det bra att se vad köparen är ute på så att du kan vara beredd. Saker du behöver
Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
1

Bestäm den historia som du behöver. De mer fullständiga rapporter kommer att innehålla saker som, olyckshistoria vägmätare kontroller och om bilen har använts för taxi eller polisväsendet. Grundläggande kontroller ger dig bilens märke och modell och tillverkningsår.
2

Lokalisera Vehicle Identification Number, även känd som VIN. I bilar tillverkade efter 1981 är VIN ett 17-teckenkod som består av siffror och bokstäver. Före 1981, kan den ha bestått av någonstans mellan 11 och 17 tecken. VIN är typiskt placerad i det nedre vänstra eller högra hörnet av vindrutan, och det kan ses från utsidan av bilen. Om du inte kan lokalisera bilens VIN, kolla manualen eller kontakta tillverkaren för att få hjälp.
3

Record VIN på en papperslapp.
4

Välj en VIN look-up service. Det finns många tjänster som kommer att se upp fordonet historia i utbyte mot en avgift. Om du är bara nyfiken på en bil, kan du köpa en look-up, eller om du kommer att checka ut ett antal alternativ, köpa ett abonnemang på tjänsten, vilket kommer att ge dig ett obegränsat antal look-ups för en viss tidsperiod.
5

Ange VIN i den tjänst du har valt, och du kommer att få en rapport om bilens historia.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77725.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.