Stegen i att köpa en begagnad bil

Bredvid köpa ett hem, inköp av bilen, oavsett om den är ny eller begagnad, är en av de största inköpen en person kan göra. Medan det finns en hel del trygghet som kommer med att köpa en ny bil, köpa en begagnad bil är den väg som många. Köpa en begagnad bil kan också vara förenat med risk, eftersom det är svårt att veta vad du verkligen får. Genom att ta de rätta stegen men kan köpa begagnade vara en bra erfarenhet. Vilka är dina behov?

Räkna ut vad du behöver och vilken typ av budget du har. Detta är ett ganska självklart steg. Om du behöver köra flera barn runt, sedan en tvåsitsig sportbil är uppenbarligen inte kommer att fungera och du bör nog fokusera dina ansträngningar på att hitta en anständig SUV, vagn eller minibuss. Å andra sidan, om du är en enda person då en liten sportbil eller Coupe kan vara allt du behöver. Också ta hänsyn till hur fordonet ska användas. Kommer du att köra den dagligen på en lång pendla där fordonets bränsleekonomi är viktigt? Kanske du bara ska använda det ibland, i vilket fall en bil som inte får den bästa körsträcka men är kul att köra kan vara lämpligt.
Börja leta
< p> När du köper en begagnad bil, titta på så många du kan möjligen stå. Ju mer man tittar på, desto bättre chanser har du att få en stor bil till ett bra pris. Logiska ställen att börja är med din lokala tidning platsannonser och veckovisa AutoTrader (se Resurser). Craigslist (se Resources) har blivit en av de bästa ställena att hitta erbjudanden på bilar. Ofta människor reklam på Craigslist behöver för att sälja bilen snabbt, vilket kan användas till din fördel när det gäller att göra ett kontant erbjudande. eBay kan vara ett bra ställe att leta efter bilar också, men vara mycket försiktig med fordon som är för långt bort för att ses personligen. Om du köper en bil som du inte kan se personen först, är det oerhört viktigt att åtminstone ha en mekaniker gör en PPI (Pre-köp Inspection) på det. Också kolla din lokala bilhandlare, där det kommer att finnas en konstant tillförsel av begagnade fordon.
Besiktiga fordonet Grundligt

När du tittar på en Begagnad bil var inte blyg om att titta på det så nära som möjligt. Noggrant studera färgen för eventuella fel genom att titta på karossen i olika vinklar. Öppna bagageluckan och motorhuven och inspektera de inre fendrar för att se om bilen har målats eller repareras eller om den har olyckan skador. Undersök motorn för att se om det är smutsigt eller rent. Även en riktigt smutsig motorrummet inte nödvändigtvis betyda att bilen dåligt har bibehållits, kan det vara ett dåligt tecken. Dra oljestickan och se vad oljan ser ut. Det bör bärnstensfärgad och inte svart och grått. Titta på slitage märken på däcken för att se om de behöver bytas. Fråga om det finns några serviceanteckningarna för fordonet, vilket kommer mer sannolikt att vara fallet med en privat säljare än en återförsäljare. Även inspektera titeln för att se till att den är fri från panträtter och är inte en bärgning titel från att vara förstörda, stulna eller vatten skadad.
Provköra fordon

När du startar bilen, gå ut och se om det finns rök från avgasröret medan den värms upp. Alla bilar ånga lite om det kallt ute och vissa bilar även bölja lite rök ur avgasröret när de först började (t.ex. äldre Porsches), men kraftig rök är ett tecken på slitna motorer internals och ett dåligt skick melodi. Lyssna för udda klick, skallror och clunks från motorn. När du kör, uppmärksamma hur det känns. Är styrningen stabil och förtroendeingivande? Om det är vagt som kan innebära bilen behöver fjädring arbete. Bromsarna bör ha en solid känsla också. Om det är en automatisk det bör övergå från växel till växel så smidigt som möjligt, med minsta tvekan och ryckighet. Om det är en handbok, bör kopplingen engagera nära toppen av pedalen resor och växellådan ska vara lätt att flytta från växel till växel utan slipning.
Skaffa ett Pre-Purchase Inspektion

Några av de bästa försäkring du kan ha när man köper en begagnad bil är att ha en kvalificerad mekaniker inspektera fordonet. Har detta gjort av en mekaniker i ditt val och med alla medel förmedla något fordon om säljaren vägrar att låta dig ha det inspekteras. En mekaniker kan ge en detaljerad lista över saker att fordonet kan behöva som du sedan kan använda för att få bästa möjliga. När du köper en begagnad bil, kontrollera att den passerar utsläpp innan du köper den.
Barter

Nästan varje begagnad bil till salu kan vara hade för ett bättre pris än det är att vara annonseras för. Börja lågt och sedan träffa säljaren till ett pris som gör båda parter nöjda. Dessutom kommer att ha kontanter i handen hjälper dig att få bästa möjliga pris. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77274.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.