Hur du returnerar en begagnad bil till återförsäljaren

När du har köpt en begagnad bil från en återförsäljare, båda parter har vissa rättigheter och skyldigheter efter undertecknandet av pappersarbete för köpet. Om bilen visar sig vara en citron, kan du ha rätt att lämna tillbaka bilen till återförsäljaren för en full återbetalning. Om du inte är skyddade av citron lagar i ditt tillstånd, kan dealern fortfarande att kunna erbjuda dig en fullständig eller partiell återbetalning beroende på försäljningsvillkoren skrivet i kontraktet. Saker du behöver
ursprungliga kontraktet med returrätt
Visa fler instruktioner
1

Läs om citron lagar i ditt tillstånd. Varje stat har sina egna regler och förordningar beträffande "citron lagar" varigenom en köpare är skyddade när han köper en bil som är skadad. Du måste kontakta statens allmänna åklagaren, eller besök justitiekansler hemsida, för att ta reda på om du är berättigad till citron lag skydd.
2

Granska uppgifter om din returrätt. Gå igenom alla papper och köpeavtal i detalj för att bekräfta vilka rättigheter du har nu som du vill lämna tillbaka bilen. Du måste ha alla original, undertecknat pappersarbete i din ägo för att gå vidare med returen.
3

bekräfta att fordonet är i sitt ursprungliga skick. Kontrollera bilen för mindre repor, bucklor eller andra problem som kan ha uppstått efter att du köpt den. Om det finns några synliga problem eller tekniska problem med bilen, kanske du inte har samma rättigheter för att återvända fordonet till återförsäljaren.
4

Förbered att kontakta återförsäljaren. Gör kopior av alla avtal och pappersarbete för din bokföring. Du kommer att behöva ta det ursprungliga kontraktet och pappersarbete tillbaka till återförsäljaren för att gå vidare med avkastningen, men kan skydda dig genom att ha en kopia av allt i din ägo innan de ger bort originalen.
5

Kontakt återförsäljaren. Prata med den person som du köpte bilen, och förklara att du vill hedra den använda politiken bil tillbaka diskuterades under köpet och /eller beskrivs i köpekontraktet. Du kan behöva ställa upp ett möte för returen.
6

köra bilen tillbaka till återförsäljaren. Se till att bilen är ren och i dess ursprungliga skick, ta alla ursprungliga pappersarbete, din försäkring kort och alla tillbehör som följde med bilen ut ur bilen innan du kör den till återförsäljaren kontor
7.

Skriv i uppsägning avtalet. Tillkännagivandet av upphävandet måste tillhandahållas av återförsäljaren och undertecknade med dagen för återvändande. Du måste ange dina kontaktuppgifter, och se till att avtalet innehåller detaljer om det ursprungliga köpet, återvändande, och anser dig fri från allt ansvar för fordonet enligt det ursprungliga köpeavtalet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77107.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.