Hur du köper en begagnad Pickup

Att köpa en begagnad pickup kan du spara pengar jämfört med att köpa nytt. Innan du kan köpa en, dock måste du veta hur du hittar den bästa affären. Used pickuper kan drabbas av rost och korrosion i och runt flaket. Beroende på märke och modell, kan de drabbas även från kända defekter. Till exempel, Ford lastbil ägare finner ofta att deras fordon utvecklar strömproblem styrpump när de blir äldre (det "gnäll" ljud när du vrider på ratten från sida till sida). När du har hittat en pickup, finns det flera viktiga saker du måste checka ut. Instruktioner
1

Kontrollera fordonets ålder. Oroa dig inte för mycket om när pickupen byggdes. En pickup ålder är mest noggrant uppmätt av körsträcka av fordonet. Eftersom pickup lastbilar tenderar att användas för tunga applikationer (såsom dragande och bogsering), vill du leta efter en pickup som körts mindre än 100.000 miles.
2

Kontrollera skicket på kroppen. Pickup lastbilar tenderar att rosta i hjulhusen och i botten av lastbilen. Pickup ägarna använder sängen för allt från dragande ved till transportera sopor till den lokala soptippen. Om det finns rost, kontrollera att det är minimal och att det inte kommer att äventyra integriteten av kroppen. Till exempel är någon plats på pickup där det har rostat hela vägen igenom (du kan sätta fingret genom kroppen) ett dåligt tecken. Du vill hålla sig borta från bilar med denna typ av rostskador.
3

Kontrollera underhållsplanen. Om du inte har tillgång till lastbilens underhåll rekord, begära att fordonet kontrolleras av en skicklig mekaniker. Helst skulle du vilja veta att allt schemalagt underhåll har gjorts i tid. Till exempel bör oljebyten göras varje 3000 miles, men ever 5.000 miles är godtagbar för fordon nyare än 1990. Kuggremmar bör bytas var 65.000 till 100.000 miles, beroende på märke och modell av din bil. Kontrollera att se till att vattenpumpen, tändstift, kablar plugg, fördelarlocket och rotorn har servats. Även säljaren kanske tycker att detta är en udda begäran, alla dessa saker måste figurerade i som en kostnad förknippad med att köpa en begagnad pickup.
4

Få en CARFAX rapport. Om underhåll och fordonets ålder ser bra ut, sedan tillbringa tid (och pengar) för att få en CARFAX rapport. Detta kommer att berätta några underliggande problem med pickup (till exempel om det har varit i en olycka).
5

Vid kontroll priserna, använd Kelly Blue modellen Book värdering. Detta är den vanligaste modellen för prissättning av alla typer av fordon och kommer att ge dig en korrekt uppfattning om vad den pickup du tittar på är värt.
6

få ett andra utlåtande. Även med all den forskning du kan göra på egen hand, kanske du vill fråga andra åkare vad deras personliga erfarenheter är med märke och modell av pickup du tittar på. Till exempel, om du tittar på en Chevrolet Silverado, försöka hitta andra Chevy Silverado ägare och se vad de har att säga om bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77135.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.