Tips när du köper begagnade bilar

Att köpa en begagnad bil kan verka som en skrämmande process. Från att se till att du har valt rätt fordon till köpslående med en säljare och sedan möta den verkliga djävulen - ekonomichef - eller förhandla direkt med din privata säljare, kan vägen till bilägande verkar vara fylld med många hinder. Om bilen du söker är inte helt ny men är i stället ny för dig, är det klokt att överväga några av de saker som gör att köpa ett kort som används skiljer sig från koppleri ett nytt fordon för att säkerställa att du får mest valuta för pengarna. Vet Bil verkliga värde


När du köper en ny bil, kan du titta på prislappen eller fakturan värde att fastställa kostnaden för fordonet. Men när du köper en begagnad bil, kan bestämma värdet vara lite svårare. När du hittar ett par bilar som du är intresserad, bestämma bilarnas exakta värden som används genom att referera den tryckta Kelley Blue Book eller NADA Guide, eller genom att söka på nätet Kelly Blue Book eller online NADA Guide. Att veta det värde du upptäckt i en av dessa guider, när de förhandlar ett försäljningspris, kommer att se till att den används bilhandlare eller privat säljare inte utnyttja dig eftersom du är oinformerade.
Hitta Jämförelseuppgifter

Precis som jämförelseuppgifter kan hjälpa dig när du hitta ett hus, kan hitta liknande bilar till salu hjälper dig att få en rättvis affär på en begagnad bil. Sökområde bilhandlare eller online bilförsäljning portaler, såsom AutoTrader.com, för fordon av samma eller liknande märke, modell och år för att se hur mycket dessa bilar går för att avgöra om affären du har hittat en bra en. När du söker efter jämförelseuppgifter, ta del av om de priser du hittar är återförsäljare priser eller privata säljare och kära, eftersom det ofta finns en skillnad i dessa värden. Specifikt söker liknande bilar som är till salu genom en återförsäljare om du planerar att köpa från en begagnad bil återförsäljare, eller genom privata säljare om du ska köpa från en privatperson.
Get Bil Historia

Även om du inte känner den person som tidigare ägt bilen du planerar att köpa, kan du fortfarande hitta på vad som hände med bilen i det förflutna. Många återförsäljare kommer att förse dig med ett fordon historia. Om din inte, eller du köper från en privat säljare, använd bilens VIN att dra en Carfax rapport och se om fordonet har några viktiga frågor om vilka du bör vara medveten om. Även om du köper från en privat säljare som var den ursprungliga ägaren till bilen, är det klokt att dra denna rapport för att säkerställa att din säljare är att vara helt ärlig med dig och se till att bilen inte har några skelett i sin garderob för som du bör vara medveten om.
Tänk Garanti

Om fordonet du planerar att köpa är inte särskilt gammal, kan det fortfarande vara lite av garanti på bil. Fråga om bilens garanti. Om det finns en befintlig fabriksgaranti, ska denna garanti överföra till dig vid köp från återförsäljare eller privat säljare. Om bilen inte är under garanti längre, fråga återförsäljaren hur länge återförsäljaren garanterar den nya bilen. Försiktigt besiktiga fordonet innan detta löper ut tidsperiod. Om du köper från en privat säljare, är det högst osannolikt att säljaren kommer att göra några garantier.
Fråga om Returpolicy

Vissa återförsäljare ger köparna en "out" om de ändrar sig om ett bilköp, medan andra inte gör det. Federal Trade Commission rekommenderar att alla begagnade bilköpare frågar om återvändande av den återförsäljare från vilken de köper bilen. Om dealern inte har någon politik för återvändande, göra ännu mer säker på att du vill ha bilen innan de bestämmer sig för köp. Om det finns några tvivel, gå bort. Om du köper från en privat säljare, är det klokt att överväga ditt köp ännu mer noggrant, eftersom privata säljare är nästan aldrig villig att acceptera returer. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77064.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.