Felsökning av en 1992 Oldsmobile Delta 88

General Motors tillverkade sin lyxmodell 88 sträcker sig från 1949 till 1999 och från 1950 till 1974 var företagets mest populära linje. En av ändringarna i denna linje var Delta 88, som först dök upp i 1965. Även enormt populära på en punkt är bilen nu främst eftertraktade av entusiaster. Som med vilken modell som helst, har Delta 88 quirks av motorn som behöver bytas oftare än andra. Instruktioner
1

Kontrollera om motorn splutters när du försöker accelerera kraftigt. Om den gör det, är den vanligaste orsaken skräp i bränslefiltret eller injektorer. GM rekommenderar byte av Deltas filtret var 60.000 miles, och att efter 100.000 miles, att spridarna rengöras med varje bränsle top-up.
2

Kontrollera startmotorn för buller när du slår på tändningen. Om det låter bullrig, är den troligaste orsaken att motorn tänder är slitna. Detta kan hända när som helst genom slitage och kan åtgärdas genom att byta startmotorn.
3

Testa motorn i kalla temperaturer. Batteriet på äldre fordon kämpar när den är i temperaturer under nollpunkten och urladdningar. En snabb lösning är att ladda det omedelbart medan en långsiktig lösning är att få ett nytt, high-end ersättare.
4

Slå på motorn och leta efter vit rök som försvinner när bilen har värmas upp. Detta tyder på en förlust av kylvätska som orsakas av ett intag packning problem. Efter 100.000 miles, är insugningsröret benägna att spricka och om det händer den behöver bytas ut så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77065.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.