Så här importerar en bil till Kanada

Med USA bara över gränsen från Kanada, är det inte förvånande att många kanadensare ibland kommer att köpa en bil från en återförsäljare i USA. Men, har Kanada sina egna uppsättningar eller regler och bestämmelser när det gäller frågor som utsläpp och förarens säkerhet. Av denna anledning, måste du utföra flera åtgärder för att importera en bil gjord för den amerikanska marknaden i Kanada. Instruktioner
1

Kontrollera om bilen är en som kan importeras till Kanada. Vissa kan importeras som är, kommer en del behöver ändras och andra kan inte importeras alls.
2

Få försäkring för din nya bil från ett kanadensiskt företag. Täckningen bör vara i kraft när du får bilen i USA och köra norrut.
3

köpa bilen från återförsäljaren. Han kommer att ge dig en tillfällig skylt för bilen som kommer att vara bra både i USA och i Kanada. Också få en "Proof of Recall Clearance" brev från biltillverkaren.
4

faxa en kopia av titeln till den amerikanska tullen station där du kommer att korsa. Gör detta flera dagar i förväg, eftersom de behöver tid att bearbeta pappersarbete.
5

Drive till gränsen och har den amerikanska Custom kontoret stämpla din titel med tillstånd för export. Sedan dyka över till den kanadensiska tullkontoret och betala de löpande skatter och avgifter vid import. Du kommer att få ett formulär att ta till Provincial Licensing Office.
6

återvända hem. Du kommer att få en andra form av e-post i ett par veckor. Fyll i formuläret och den förra.
7

Leverera båda formerna, liksom "Proof of Recall Utförsäljning" brev till en federal inspektion centrum. Förutsatt att bilen passerar inspektionen skall inspektören stämpla blankett 1.
8

Leverera blankett 1, din köpebrev, bilen titel, och försäkringsbevis till Provincial License Office (handlingarna kan variera i andra provinser). I en vecka eller så, får du en kanadensisk Certifiering sticker du måste placera på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76927.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.