Så ta en provtur i en ny bil

provköra en ny bil behöver inte vara svårt eller taxa, men du måste kunna fokusera på vad du gör utan bilförsäljare eller försäljare gapande i örat. Du vill kunna höra bilen som det fungerar, känns kontrollerna under dina händer för att se hur den hanterar och döm själv om bilen uppfyller dina needs.Contrary vad många tror, ​​är en provkörning inte bara ett förspel till förhandlingar priset. Det finns specifika åtgärder du behöver ta för att vara säker på att bilen av dina drömmar verkligen fungerar så bra som du hope.And, oavsett vad säljteamet säger, kommer du att göra dig själv en tjänst om du går in på återförsäljare för en provkörning, period. Spara prisförhandlingar annan dag. Saker du behöver
skivor eller kassettband att testa stereon på bilen
Visa fler instruktioner Review, Visual Inspection
1

Innan du ens få bakom ratten Gör en visuell inspektion precis som piloter gör. Du måste titta på fordonet över att se om den har alla de funktioner du vill ha.

Öppna bagageluckan och kontrollera tillgängligt utrymme för dagligvaror, barncyklar eller dina golfklubbor. Du behöver tillräckligt med utrymme i bagageluckan för att lätt bära allt du behöver i din familj dag-till-dag liv.
2

Öppna och stäng alla dörrar. Lyssna noga på hur högt eller tyst dörrarna stängs. Kontrollera om dörrarna verkar fast eller tung. Du vill se till att dina barn inte kommer att ha svårt att stänga dem.
3

låsa och låsa upp dörrarna. Lyssna igen för att höra hur högt eller tyst för lås arbete. Kontrollera att mekanismen är enkel att använda och lätt att förstå.

Dessutom, om du har en familj, kanske du vill ha en bil med de särskilda kid säkerhet lås så att barnen inte kan öppna bakdörrarna från insidan av bilen. Kontrollera för att se om bilen du är provkörning har dem.
4

Sätt alla fönster upp och ner. Lägg märke till hur högt de är när du gör detta och hur svårt eller lätt det är att manövrera dem.
Comfort
5

Få inne i bilen och tänker om ditt eget och din familjs komfort.

Flytta runt i förarsätet för att se om det är bekvämt för dig. Du vill ha utrymme nog att rymma din storlek men inte så mycket utrymme som du inte kan nå värme, radio eller torkare kontroller. Kontrollera utrymmet i framsätet och baksätet, liksom.
P Om du funderar på en mini-van eller SUV, prova sitter i mitten och bakre raderna av fordonet för att se hur bekväma de är.
6

Justera förarsätet för att se hur lätt det är att manövrera och att se hur mycket utrymme du har. Kontrollera för att vara säker på att det finns tillräckligt med benutrymme för din make och dig själv. Kontrollera också att se till att förarsätet ska justera för att passa höjden på alla förare i din familj.

Sitt i baksätet och kontrollera benutrymme där. Kommer dina barn eller passagerare vuxna har tillräckligt med benutrymme i baksätet av fordonet?
7

Från förarsätet, titta på instrumentpanelen. Du måste lätt kunna nå ratten, bromsarna och gaspedalen. Titta på alla de olika profilerna för att avgöra om de vettigt.

Prova vindrutetorkarna för att se till att de fungerar lätt. Prova den intermittenta svepfunktionen och dimma vindrutan med spolarvätska. Gör torkarna gör ett bra jobb med att rensa bort vindrutan?
8

Slå på värmen och sedan luften. Kontrollera att reglagen är lätta att förstå och att manipulera. Vänta en minut eller så innan bytet från värme till luft så att du kan känna hur snabbt temperaturförändringar i fordonet. Titta och se om ventilerna är justerbara. Prova ut eluppvärmningen funktioner och se hur väl de fungerar.
9

Slå på stereon. Pröva test-CD eller kassett du tog med dig. Vrid bas hela vägen upp. Spela med nivåerna på de olika högtalarna. Se till att du kan höra skillnaden när du ändrar nivåerna.
Hantering
10

När du tar bilen utanför bilen partiet, vill du testa alla av systemen för att kontrollera att bilen har den prestanda som du vill.

Testa bromsarna. Kontrollera att handbromsen fungerar. Då bromsar sakta och försiktigt. Kontrollera hur fort bromsarna ta och hur snart du kan känna att bilen saktar ner.

Bromsar hårt. Hur hanterar bilen när du gör detta? Har dra bilen åt sidan eller den andra?
11

Testa styrningen genom att gå runt olika typer av hörn. Corner jämnt och långsamt, men också ta några hörn snabbt.

Hitta en parkeringsplats och praxis åttor figur. Gör långa lata siffror och snäva korta. Du bläddrar i svängradie på bilen. Du vill veta om det är svårt att vända eller lätt att vända.
12

Tänk även på hur du brukar köra. Om du pendlar till jobbet, ta bilen ut på motorvägen och se hur lätt det passerar andra bilar. Ta det genom stop-and-go-trafik och se hur den reagerar. Kör igenom underavdelningar med vägbulor vartannat kvarter och över ojämna vägar för att se hur den hanterar.
13

När du kör över vägbulor och ojämna vägar, kontrollera ljudnivån i bilen. Kan du höra stereoljud över ljudet av gupp? Försök att prata med säljare och se om du kan förstå svaren.
Feel
14

Titta på subjektiva aspekterna av bilen och se hur du känner om att köra den. Till exempel, du vill kunna se genom vindrutan lätt. Du måste känna som om du kan se allt som du vill se på vägen framför dig.
15

Kontrollera för blinda fläcken på ryggen vindrutan. Titta att se till att du kan se varje vinkel av din bil från speglarna. Ställ in speglarna och notera hur lätt de anpassa sig till de vinklar du vill.
16

Tänk på hur mycket utrymme bilen har och om det rummet kommer att kunna uppfylla dina behov. Om du eller dina barn leka på ett lag, bilpool eller plantera en trädgård varje år, vill du vara säker på att fordonet kan hantera alla dessa krav på utrymme. Kontrollera om baksätet eller sätena fällas ner för att rymma större laster eller rörliga.
17

Tänk instrumentpanelen på bilen. Du vill känna sig bekväm med det varje dag. Se till att du kan nå allt lätt med gasen spärren, stammen spärren och huvfäste.

Leta efter en inbyggd förändring hållare för vägtullar eller ett krypin för din elektroniska vägtullar enheten. Kontrollera handskfacket för att se till att alla dina dokument kommer att passa in i utrymmet. Leta efter en inbyggd plats för musik förvaring.
18

Tänk om "cockpit" i förarsätet. Du vill att det ska vara lätt att navigera. Du vill också kunna tänka dig bekvämt i bilen varje dag under en lång tid. Se till att utrymmet också kommer att vara bekväm för din make.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76350.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.