Lagar om Lemon Cars

När du har så många komplikationer med en helt ny bil som det lämnar en bitter eftersmak i munnen, det är då du vet att du har en citron, en bil som är i huvudsak går att reparera. Vad kan man göra när man står inför ett sådant problem? Lyckligtvis har de lagstiftande flesta stater som rättsmedel. Vad är en citron

En citron är en bil som har dålig byggkvalitet och behöver flera reparationer. Enkelt uttryckt, är en citron bil en ny bil som behöver så många reparationer och har så många fel att det olägenheter slutändan dess ägare så mycket att det bör ersättas. Citroner kan ha en upprepad fel eller flera fel. Addera När vet du om du har en citron?

Definitionen av en citron varierar från land till land, och så du måste kolla med lämpliga myndigheter och konsumentorganisationer byråer skydd för att få de exakta definitionerna. Men i allmänhet, blir en helt ny bil en citron om inom 2 år efter köp har totalt tre eller fyra misslyckade reparationsförsök för samma fel eller totalt 15 till 20 dagar tillbringas i en reparationsverkstad för flera problem .
citron Rättsmedel
p Det finns en hel del åtgärder när en citron-lag initieras. Den första möjlig lösning skulle vara att bilen äntligen är fast och inga ytterligare problem uppstår. Om bilen inte kan fastställas till ägarens belåtenhet, kommer tillverkaren och återförsäljaren har antingen köpa tillbaka bilen från konsumenten eller ge någon form av kompensation för den lägre kvaliteten på bilen. När en bil köps tillbaka, är det vanligt att dra några miles driven från det ursprungliga inköpspriset för fordonet. Addera Hur Initiera ett klagomål citron lag eller Rättegång

Det första alla fordonsägare bör göra är att hålla register över alla eventuella reparationer och service, eftersom dessa kommer att ligga till grund för någon anklagelse eller klagomål. Om en återförsäljare eller en butik vägrar att förse dig med dokumentation av reparationer, kontakta din statens avdelning motorfordon omedelbart. När du har samlat alla bevis, bör du kontakta din statens avdelning för konsumentfrågor och lämna in ett formellt klagomål. De flesta stater har en hemsida på nätet med en enkel form för att fyllas ut. När processen inleds, kommer en statlig representant kontakta dig för att gå vidare. Vad brukar följer är ett skiljedomsförfarande där regeringen representerar dig kostnadsfritt fram ett tillräckligt rättsmedel nås.
Hur Lemon Lagar Skydda Presumtiva köpare?

Lemon lagar skyddar också potentiella köpare på två sätt. Först, kan fordon som anses vara citroner inte säljas vidare utan ordentlig beskrivning. Vanligtvis, om en konsument köper en begagnad bil, måste dealern avslöja om fordonet genomgick några citron lag förfarande. Andra är konsumenterna skyddas i allmänhet som biltillverkare och bilhandlare tvingas erbjuda högre kvalitet produkter och tjänster eller lider förluster under citron lag-stadgar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76424.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.