Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur du ändrar en innerslang på ett motorcykeldäck

Motorcykeldäck delas in i två kategorier: slanglösa och tubed. Båda är ganska tålig nuförtiden, och det är ganska ovanligt att få en fullständig blow-out som kommer att göra ett däck helt värdelös. I händelse av en punktering, kommer du att märka att hantering och styrning av en motorcykel kommer att försämras snabbt. Din cykel kan också börja skruvat. Dra över omedelbart. Om du har tubed däck, måste du ta bort hjulet och byt ut slangen. Saker du behöver
Wrench
Däck järn
Luftpump
Visa fler instruktioner
1

Placera cykeln på sidan med axeln muttern uppåt . Tag av axelmutter med en skiftnyckel och dra ut axeln. Ta av kedjan från kedjehjulet och dra hjulet ur svingen. Placera hjulet på sin sida, bort från cykeln.
2

Lossa utanpåliggande lås och ta bort ventilen kärna. Börja att ta bort den verkliga däcket från fälgen genom att trycka kanten på däcket, eller vulst, nedåt bort från fälgen. Du kan använda din fot för att driva däcket från fälgen kant. Du behöver bara ta bort däcket från fälgen på ena sidan av hjulet för att få det inre röret ut. När däcket börjar röra sig bort från kanten, ta ett däck järn och arbeta däcket helt från fälgen.
3

Nå in och dra ut slangen ur däcket. Du kan behöva kämpa med röret beroende på typ, men det kommer att komma ut så småningom. Håll röret uppåt och i inriktning med däcket. När det inre röret är ute, placera den på toppen av hjulet i exakt position det var innan. Leta efter uppenbara punkteringar, och kontrollera däcken på samma plats för några spikar eller andra föremål som måste tas bort.
4

in den nya slangen i däcket. Det är bäst om röret är delvis uppblåst, eftersom det kommer att behålla sin form och vara lättare att arbeta med. Kontrollera att ventilskaftet är i rätt position så att du kan pumpa upp däcket till fullo när den är på. Använd däck järn för att börja skjuta däcket tillbaka in i fälgen. Vulsten av däcket bör glida in under kanten. Använda knäna, håll ned den del av däcket med pärlan redan på plats när du flyttar längs. När du når slutet av cirkeln, kommer kulan att vara svårast att manövrera. Vara noga med att inte punktera ny innerslang med däck järn.
5

Fyll däcket med din pump när den är helt på fälgen. Om däcket inte blåsa jämnt, kan det inre röret vara instängd mot fälgen och däcket någonstans längs hjulet. Sätt tillbaka hjulet på cykeln genom att placera den tillbaka mellan svängarm
6

. Skjut axeln på plats igen och stå cykeln upp. Säkra axeln med muttern med skiftnyckel och placera kedjan tillbaka på drevet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76094.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.