Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Viton O-ring Specifikationer

Viton, ett registrerat varumärke av DuPont, hänvisar till ett ämne som kallas en fluorelastomer som har flera användningsområden där kontinuerlig funktion i extrem värme är viktigt, t.ex. bilmotorer. Bränslesystem, i syfte att uppfylla stränga utsläppskrav, en börda på de delar i systemet, vilket inkluderar o-ringar som måste hålla sina sigill. Dessa o-ringar är ofta särskilt utformade och tillverkade med Viton för att uppfylla alla krav. VÄRMEBESTÄNDIGHETSTEST

O-ringar, liksom andra delar i bilens motor, tåla höga temperaturer på en kontinuerlig basis, och måste hålla sina sigill under en lång tidsperiod. Viton ringar anger resistens mot temperaturer upp till 200 grader Celsius, eller 392 grader Fahrenheit. Enligt DuPont, deras O-ringarna visar en maximal kontinuerlig driftstemperatur på 204 grader Celsius.
Förmåga att hålla Seal
förändring

volym, eller svälla, betecknar rörelse i den fysikaliska naturen hos O-ringen, som orsakas av den extrema hettan hos motorn. Vid mätning av förmågan att hålla en säl och inte läcka, måste Viton vara resistent mot de flesta svälla. Enligt testresultat redovisas i problemlösning produkter, efter 100 timmar i luften vid 150 grader Celsius (en temperatur som är lika med eller större än en vanlig motor), Viton o-ringarna behöll mer än 90 procent av sin ursprungliga tätningskraft.
Addera Hårdhet

En specifikation för o-ringarna innebär hårdhet av ämnet, som hänför sig till dess förmåga att motstå negativa krafter i motorn. En Shore (Hårdhet) hårdhetstest förblir en standard för att bedöma denna specifikation, med Shore A-skalan används för o-ringar. Mätningar varierar från 0 till 100, där ju högre siffra, desto hårdare ämnet. Enligt Marco Gummi, följande är resultaten för denna specifikation: ETP O-ringarna 78, GLT O-ringarna 75, GFLT 73, B 75 och F 79. För att sätta detta objekt i perspektiv, listar SubsTech klackar som en 70 och skosulor som en 80.
Draghållfasthet och töjning

Enligt MatWeb, draghållfasthet åtgärder den kraft per ytenhet (MPa) som krävs för att bryta ett ämne, och dragtöjning mäter den procentuella ökningen i längd innan den går. För denna beskrivning, mätt ETP o-ringar en draghållfasthet av 17,9 och en töjning av 145 procent. Andra Viton o-ringar betyget 13,6-17,6, med förlängning på mellan 140 och 240 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73073.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.