Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Varför blir Head Gasket Fail?

När en topplockspackning misslyckas, börjar kylvätska läcka in i vevhuset och blandas med motorolja. Denna blandning skapar en mjölkig-liknande substans som kommer pälsen allting den vidrör. Kylvätska kommer att förstöra vevaxel och vevstakslager, och Vintergatan resterna av blandningen kommer att täppa oljepassager, orsakar just oljade komponenter att misslyckas. I de flesta fall kan en blåst topplockspackning förhindras om föraren vet vad som leder till topplockspackning misslyckande. Överhettning

Överhettning är nr 1 orsaken topplockspackning misslyckande. När motorn överhettas, kommer motorn huvudet och blocket expandera och kan krossa topplockspackning, vilket skapar en omedelbar läcka. Även om motorn inte får tillräckligt varm för att förvränga cylinderhuvudet, överdriven drift vid höga temperaturer kan medföra att materialet på packningen att bli spröd och spricka, skapa ett antal läckor.
Förtändning

förtändning sätter hårt tryck på topplockspackningen och är ofta förknippat med en överhettad motor. Förtändning uppstår när hot spots utvecklas i förbränningskammaren, vilket blir en källa för antändning. När detta händer, kommer förbränningen ske innan tändstiftet faktiskt avfyras. Den kraft som skapas av för tidig förbränning sätter ångra stress på topplockspackning och med tiden kommer att få den att misslyckas.
Detonation

Detonation, även känd som gnista knock, är i huvudsak felaktig förbränning. När detta händer, är flera lågor skapas inuti förbränningsrummet istället för en, vilket orsakar en plötslig stegring av trycket i förbränningskammaren. Denna extra tryck orsakar överdriven stress till topplockspackning samt kolvar, ventiler och kolv-vevstakar och åtföljs av ett pinga ljud under acceleration. Detonation är vanligen orsakas av bränsle med lågt oktantal, ett problem inom avgasåterföringssystemets och over-advanced gnisttidpunkt.
Felaktig Topplock Installation
p Om större motor arbete som nyligen utfördes och topplocket hade tas bort, är det möjligt att mekanikern gör arbetet underlät att dra åt bultarna ordentligt eller underlåtit att dra åt bultarna i rätt ordning under installationen. Huvudet packningar kräver ett visst tryck skall upprätthållas mellan cylindertoppen och motorblocket för att ladda och hålla en bra och tät permanent tätning.
Förebyggande åtgärder

Håll alltid ett öga på temperaturmätaren. Varje gång överhettning börjar ske, stänger av motorn och diagnostisera och åtgärda problemet. Om du märker gnista knock eller pinga under körning, öka oktantalet i ditt bränsle och kolla avgassystemet avgasåterföring för fel. På äldre bilar, justera luft-till-bränsle därefter. Det är också mycket viktigt att hänga på underhåll av motorns tändsystem, om ditt fordon använder en distributör system tillbaka locket och rotorn enligt tillverkarens underhållsplan och alltid byta dina kontakter och kablar var 15.000 miles eller så för optimal prestanda. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75784.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.