Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du återställer ett ljus Oljebyte på en 2002 Impala

General Motors Oil Life Monitoring System mäter mängden livslängd som är kvar i motorolja sedan det senaste oljebytet i procent. Systemet beräknar användningen oljelivslängd baserad på motorn startar och hur lång körtid, bland andra variabler. Detta gör det möjligt för ägaren att byta motorolja i precis rätt intervall. Systemet visar antingen en procentandel av återstående livslängd för oljan, eller tänds en varningslampa när det är dags för ett oljebyte. Ljuset måste återställas manuellt när oljan byts. Instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "On" eller "Acc" läge. Stäng av radion innan du försöker utföra återställningen.
2

Tryck på "Tune Disp"-knappen på radion. Håll knappen intryckt i minst fem sekunder. Du bör se ordet "Settings" visas. Tryck på "Seek ptyp" eller "Seek pscan" uppåt-eller nedåtpilen. Detta kommer att låta dig bläddra igenom huvudmenyn. Addera 3

Bläddra genom menyn tills "Oil Life" visas i radions display. Tryck på "1 results" eller "2 Next"-knappen på radion för att öppna undermenyn. Tryck på "Seek ptyp" eller "Seek pscan" uppåt-eller nedåtpilen för att navigera genom menyn. Bläddra med knapparna tills "Reset" visas på displayen.
4

Tryck på "Tune Disp"-knappen för att återställa monitorn oljelivslängd. Du kommer att höra ett klockspel som verifierar att återställningen är klar. "Klar" kommer också att visas på radions display för en sekund.
5

Bläddra med knapparna tills du ser "Exit" på radions display. Tryck på "Tune Disp"-knappen på radion för att avsluta programmeringen. En ringsignal att höras så att du vet att du har lämnat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74122.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.