Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bränslepump på en 1996 Ford Ranger

Ford Ranger pickup levereras med 2-hjulsdrift och 4-wheel drive sändningar. Det kan ha en 6-cylindrig 3.0L eller en 6-cylindrig 4.0L motor, och alla versioner av Ford Ranger använder elektronisk bränsleinsprutning. Bränslepumpen på detta fordon använder högt tryck, och ligger på bränsletanken. Detta gör det nödvändigt att ta bort bränsletanken innan du byter bränslepump på en 1996 Ford Ranger. Saker du behöver
butik trasa
Låsring borttagningsverktyg
Heavy fett
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Avlasta trycket i bränslesystemet, och koppla ur bränsletanken. Rengör området runt fästa flänsen för bränslepumpen med en trasa. Detta kommer att hindra smuts från att komma in i bränsletanken när du byter bränslepumpen.
2

Vrid låsringen på bränslepumpen moturs med en låsring borttagningsverktyg. Ta bort låsringen från bränslepumpen. Koppla bort monteringen bränslepumpen från bränsletanken, inklusive fästet. Ta bort packningen till bränslepumpen.
3

Applicera ett tunt lager av tunga fett till den nya bränslepumpen packning, och installera det i ringnoten på bränsletanken. Placera den nya monteringen bränslepumpen på plats i bränsletanken. Placera låsringen på bränslepumpen, och vrid det medurs tills det låses på plats.
4

Anslut bränsletanken på fordonet, och sätta minst tio liter gas i bränsletanken. Åtgärda eventuella bränsleläckage, och anslut en manometer till spjällhuset ventilen. Slå på tändningen för tre sekunder utan att starta motorn, och stänger av den för tre sekunder. Upprepa detta minst fem gånger för att trycksätta bränslesystemet till minst 30 pounds per kvadrattum, eller PSI.
5

Kontrollera fordonet och åtgärda eventuella läckor. Koppla bort tryckmätaren och starta motorn. Kontrollera bilen igen, och åtgärda eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74151.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.