Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar Frambroms

Bromssystemet på en bil är en viktig säkerhetsfunktion. Regelbundet underhåll av bromssystemet kan förbättra prestanda och förlänga livslängden på komponenterna bromssystem. Dock sker bromssystem slitage från normal fordonsdrift och kommer att kräva vissa bromssystemet bytas ut. De främre bromsarna på en bil bidra med upp till 75 procent av bilens stoppa förmåga. Den vanligaste reparationen till fordonets främre bromssystemet ersätter de främre broms rotorer och bromsbelägg. Du kan byta ut främre broms rotorer och kuddar med gemensamma verktyg och måttlig bilreparationer kunskap. Saker du behöver
Jack
två pallbockar
Lug-skiftnyckel
Hylsnyckel
Torx bit
uttag
Wire klädhängare
Tvingfäste
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
frambroms Demontering
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2

bort locket från huvudbromscylindern i motorrummet. Avlägsna och kassera ½ av bromsvätska i huvudcylindern. Låt huvudcylinder locket.
3

Lyft den främre änden av fordonet med en fordonsdomkraft. Placera en pallbock under "A" arm, bakom varje monterade däcket. Sänk den främre änden av fordonet på jack-läktaren. Se till att fordonet är stabilt och säkert stöd. Avlägsna domkraften.
4 Typisk bromsoken

Avlägsna muttrarna från det vänstra hjulet med en klack-skiftnyckel. Dra hjulenheten bort av navet och ställ hjulet åt sidan. Bromsrotorn och bromskaliperenheten kommer att vara synlig.
5

Ta bort de två bromsok fästbultarna med en hylsnyckel och "Torx" bit och vrida moturs.
6

Slide den yttre bromsbelägg bort av bromsoket. Den yttre dynan är fäst med båda klämmorna som är permanent monterade på det yttre bromsbelägget. Dra det inre bromsbelägget ur bromsok kolv. Kasta av bromsbeläggen.
7

Häng bromsoket från upphängningsfjädern montering med en galge tråd päls. Stäng inte av bromskaliperenheten från den hydrauliska bromsen linje.
8

Dra bromsrotorn bort från fordonet, bort från fordonets nav. Kasta bromsrotorn.
Frambroms Montering av
9

Skjut den nya bromsen rotorn på bilens nav.
10

Placera en C-klämma på bromsoket kolven och dra åt klämman genom att vrida medurs för att stänga klämman och skjut bromsok kolv tills kolven är i jämnhöjd med bromsok. Detta kommer att göra det utrymme som krävs för att installera nya bromsbelägg. Ta bort C-klämman.
11

Skjut de inre klippen bromsbelägg i bromsoket kolven tills bromsbelägget sitter ordentligt i bromsoket. Se till att dynans yta är vänd bort från kolven. Skjut den yttre plattan på tjocklek med dynan vänd mot bromsok kolv.
12

Skjut bromsok montering på den nya rotorn och för in de två bromsok fästbultarna genom oket och i bromsoket monteringsaggregatet.
13

Dra åt de två bromsok bultarna med en momentnyckel och en "Torx" bit till tillverkarens rekommenderade vridmoment nivå.
14

Placera däck och fälg montering på lug dubbar. Trä muttrarna på pinnbultarna för hand. Dra åt muttrarna med momentnyckel och uttag till tillverkarens rekommenderade vridmoment nivå. Upprepa avlägsnande och steg installation för hjulet, bromsok, kuddar och rotor för den högra sidan av fordonet.
15

Lägg "DOT 3" bromsvätska till bromshuvudcylindern till "Full" linje. Montera och dra åt huvudcylindern locket.
16

Höja fordonets front med domkraften. Ta bort jack-står från under bilen. Sänk bilen till marken. Avlägsna domkraften.
17

Anslut den negativa batterikabeln till fordonets batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72360.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.