Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Återställa en Mazda 929

Mazda 929 bilar tillverkas av Mazda, som är baserad i Hiroshima, Japan. Mazda är för närvarande 34 procent ägs av Ford Motor Company (i december 2010). Den första generationen av Mazda 929 bilar infördes 1973, och den senaste generationen av Mazda 929 bilar upphörde under 1996. Individer som för närvarande har en Mazda 929 med planer på att återställa den måste först besluta om budgeten för restaurering projektet. Leta delar som du behöver eller be en återförsäljare att hjälpa dig med att hitta delar till din Mazda 929. Hitta nya eller begagnade delar till din lokala Biltema eller online. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Dammask
elektrisk slipmaskin
40 grit pad
80 grit pad
150 grit pad
220 grit pad
målare pensel
Wax
Epoxy primer
Auto måla
Body filler
Auto täckfärg måla
Visa fler instruktioner
1

befria kroppen av rost, om något existerar. Sätt på dig skyddsglasögon och ditt andningsskydd. Med en elektrisk slipmaskin, börja med att använda en 40-grit slipverkan att skrapa majoriteten av rost från din Mazda 929. Använd sedan en 80-grit slipverkan för att jämna ut ytan, följt av en 150-grit pad för att jämna ut ytan. Den 150-grit pad är den finaste grus och kommer att göra det en gång rostiga ytan smälter in med omgivande områden. Använd fingrarna för att testa jämnhet av området. Sedan, ta bort eventuellt kvarvarande rost med antingen fosforsyra eller oxalsyra.
2

befria kroppen av befintliga bucklor med en buckla fyllmedel eller en spackel. Använda en buckla filler, tryck ned buckla filler och släpp den. Sug funktionen kommer att lyfta en buckla ur din Mazda 929. Om du väljer att använda en spackel, kan du ansöka första 250-grit sandpapper till en buckla. Använd sedan en målares pensel att tillämpa målarens filler i en riktning, torka vänster till höger. Rengör området med ett vax eller fett remover.
3

Applicera en epoxy primer på utsidan. Om du köper primer i en burk, följ instruktionerna som anges på burken för applicering på områden där du har tagit bort rost. Annars, tillsätt härdare till en epoxiprimer som säljs som en tvådelad mix. Instruktioner varierar med märken av primer, så applicera med en pensel eller med en spruta rörelse enligt anvisningarna. Använd ett block slipmaskin för att avsluta ytan, innan applicering.
4

Applicera färgen på din Mazda 929. Spraya ett lager och låt det torka inom 24 timmar. Färgen jobb kan kräva en eller två kappor. Läs instruktionerna på färgburkar, för att överensstämma med reglerna färgpåföring. Spraya i en jämn rörelse, med lätta drag. Mazda 929 är nu redo för en täckfärg.
5

Installera delar själv eller har dem installerade professionellt. Detta innefattar delar på utsidan och insidan av bilen. Antalet delar som du behöver beror på tillståndet av Mazda 929 innan ditt renoveringsprojekt.
6

Ta era platser. Använd tyget på dem som en guide för att skära mönster med nytt tyg. Demontera sätena, och försiktigt skära sömmarna för att hålla materialet i takt. Lätt spraylim till din önskade tyget, och plats Skumgummi mellan tyget och ett tunt underlag. Sen spåra det gamla mönstret med krita och klipp ut det nya mönstret. Sy alla bitar tillsammans och tillsätt hylsor av tråd att dra tyget till en konkav form runt kanterna på sätena. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74168.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.