Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar bränslepump på en 1997 Dodge Ram

Dodge Ram är en serie pickup lastbilar i olika lastkapaciteter och utföranden. De 1997 modellerna använder multi-port bränsleinsprutning för att leverera bränsle till motorn under högt tryck. Bränslepumpen i dessa fordon är en del av en modul som också omfattar bränsle Enhetens lastprofil sändande och flyta. Bränslepumpen modul i en 1997 Dodge RAM är fäst till toppen av bränsletanken, så du måste koppla ur bränsletanken för att installera en ny bränslepump. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Bränsletrycksmätare
Bensin container
Ordet jack
Jack står
växellådslyft
Heavy smörjmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte av misstag försöker starta motorn. Öppna tanklocket för bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken och ta bort locket från bränsletrycket porten på bränsleskenan.
2

Bifoga en bränsletrycksmätaren till bränsletrycket port och placera den öppna änden av tryckmätaren s slang i en bensin behållare. Öppna tryckmätaren att avlasta bränsletrycket i bränslesystemet. Ta bort tryckmätaren från bränsletrycket porten och sätt på locket.
3

Pumpa bränsle från bränsletanken till en bensin behållare med en slang. Lyft bilen med en domkraft och stödja den med pallbockar. Koppla loss bränsleledningen och elanslutning från bränslemätaren enheten. Lossa fästskruvarna för påfyllningsröret församling med en hylsnyckel och dra ur påfyllningsröret från bränsletanken.
4

Support bränsletanken med en transmission jack och ta bort muttrarna för bränsletankens montering remmar. Sänk tanken något med växellådsdomkraft så att du kan ta bort fyllningen slang och vent slangen till tanken. Ta bort de elektriska anslutningar för bränsletanken. Koppla utsläpp genom avdunstning linje och bränsletillförseln linjen. Ta bort bränsletanken från fordonet.
5

Lossa bränsleledningen till bränslepumpen modulen. Rengör bränsletanken runt bränslepumpen modulen med handduken så att skräp inte faller in i bränsletanken när du byter bränslepumpen.
6

Vrid låsringen för bränslepumpen modulen moturs med en hylsnyckel. Demontera låsringen från bränslepumpmodulen, och rengör bränslefiltret vid botten av bränslepumpmodulen. Kassera packningen för bränslepumpen modulen.
7

Installera den nya modulen bränslepumpen och dess packning genom att utföra steg tre till sex i omvänt. Dra åt låsringen för bränslepumpmodulen till 40 ft-lbs. med en momentnyckel. Fyll bränsletanken med bränsle och anslut den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74413.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.