Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en fläkt i en utflykt

Ford Excursion är en full-size SUV som var i produktion från 2000 till 2005. Fläktmotorn levererar varm och kall luft in i hytten på fordonet för temperatur-kontroll. Förfarandet för att ersätta fläkten i en utflykt varierar något beroende på motorn i fordonet. De motoralternativ för en Ford Excurion inkluderar 5,4-liters, 6,8-liters och 7,3-liters motorer. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

utföra detta steg endast om bilen har en 7,3-litersmotor. Avlägsna den elektriska kontakten från vakuumpumpen. Lossa skruvarna från fästet i fläktmotorn med en hylsnyckel. Ta bort slangen från vakuumpumpen på fläktmotorn och koppla bort vakuumpumpen. Ta bort bygeln från fordonet.
2

Utför detta steg endast om bilen har en 5,4-liters eller 6,8-liters motor. Ta ut den elektriska kontakten från hastighetskontroll servo. Lossa bultarna från servo med en hylsnyckel och ta bort servo från fordonet.
3

Koppla den elektriska kontakten och ventilationsrör från fläktmotorn. Ta bort fästskruvarna från fläktmotorn med en hylsnyckel och ta bort fläktmotorn från fordonet utan att skada fläktmotorn hjulet.
4

Släpp push klippet på fläktmotorn hjulet och dra hjulet från fläktmotorn.
5

Montera fläktmotorn hjulet till den nya fläktmotorn och fäst klämman för hjulet. Montera fläktmotorn till fordonet och dra åt skruvarna för fläktmotorn till mellan 18 och 31 tum-pounds med en momentnyckel. Anslut ventilationsrör och elektriska kontaktdon för fläktmotorn.
6

Installera de komponenter som du tog bort i steg 1 eller 2 för att slutföra installationen av den nya fläkten motor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75413.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.