Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Trickle laddar ett bilbatteri

De blybatterier som finns i bilar och andra motorfordon ger en hög ström när uppmanade och laddas av bilens generator under drift. När den inte används, bilbatterier förlorar sakta sin laddning. De flesta av förlusten är från självurladdning inneboende i batteriets kemi, som kan vara så mycket som två procent av batteriets kapacitet dagligen. En rännil laddare håller laddningen laddat upp genom att leverera en liten, konstant ström under lagring eller perioder av glömska. Saker du behöver
Destillerat vatten
Trickle laddare
Visa fler instruktioner
1

Öppna batteriets ventilationslock att kontrollera vätskenivån i varje cell. Tillsätt destillerat vatten till den få upp nivån till botten av fylla hålet vid behov. Om batteriet inte har löstagbara ventilationslock, är det underhållsfritt och du bör hoppa över detta steg.
2

Använd en rännil laddare som matchar batteriets utspänning. De flesta bilarna använder 12-volts batterier, men kontrollera batteriets etikett eller bilens instruktionsbok för att vara säker.
3

Fäst laddarens klämmor direkt på batteripolerna om laddaren har alligator- stil klipp. Kläm fast laddarens röda (positiv) kabel till batteriets positiva eller "+" och den svarta (negativa) ledningen till batteriets negativa eller "-" terminal
4

Anslut nätadaptern till ett. 110-voltsuttag och slå på strömbrytaren. Om din laddare använder en solpanel för att ge aktuell, lägga den där den utsätts för ljus under större delen av dagen.
5

Låt sippra laddare ansluten när batteriet inte används för att hålla batteriets laddning laddat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71089.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.