Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett fläktkoppling i en 1985 Ford F-150

Ford använder en termisk-typ fläktkoppling att reglera kylfläkt hastighet på 1985 F-150. Vid låg temperatur, glider kopplingen att minska fläkthastigheten. När motorn värms upp, ökar kopplingen fläkthastigheten för att öka mängden av kylluft dras genom kylaren. Fan kopplingar uttjänt och antingen halka eller dra, vilket orsakar överhettning eller alltför stark, respektive. Du kan använda gemensamma verktyg för att byta fläkten kopplingen. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Wrench in Sida 2 träklossar
Vise
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två radiator höljessektionerna fästbultar - en på varje sida - på den övre flänsen på kylaren, med en spärr, socket och skiftnyckel. Dra uppåt något för att frigöra botten av höljet från kylaren dynorna. Dra höljet bort från kylaren och låt den vila på kylfläkten.
2

Ta bort de fyra kopplingen till vattenpumpens skruvar på fläkten nav fläns, med en spärr och uttag. Skjut fläktkoppling och fläkt runt höljet och ut ur motorrummet.
3

Avlägsna fyra kylfläkten att kopplingen bultarna i mitten av fläkten, med hjälp av ett Ratchet och uttag. Lyft ut fläkten från fläktkopplingen. Montera fläkten på den nya kopplingen. Placera kopplingen mellan två träklossar och dra åt ett skruvstäd tills ombonad. Dra åt bultarna till 12 till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
4

Skjut nya fläktkoppling på plats på vattnet remskiva. Montera kopplingen till vattenpumpens skruvar och dra åt dem till 12 till 18 foot-pounds.
5

Flytta kylaren kåpan på plats på kylaren. Engage botten av höljet i radiatorn dynorna. Installera radiator höljessektionerna fästbultarna, med en spärr, socket och skiftnyckel

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75786.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.