Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

DIY släpvagnskablage

Kabeldragning en släpvagn är inte svårt, och kan kompletteras med minimala investeringar av tid och pengar. Trailer ledningar utsätts för väder och svåra mekaniska förhållanden, och extra omsorg i installationen kommer att undvika problem i framtiden. De flesta vagnar har en fyra-wire-systemet används endast för lampor. Men mer komplicerade arrangemang är tillgängliga för släpvagnar med broms och 12-volts strömkontakter. Bestäm din Krav
p Det finns flera standarder för släpvagnskablage, beroende på konfigurationen av fordon och släp.

Börja din planering med kraven i din släpvagn. De flesta allmännyttiga trailers använder en fyra-tråds anslutning, vilket ger blinkers, broms och svans /positionsljus. Beroende på din släpvagn, kan det finnas ytterligare trådar för bromsar, backljus och 12-volt. En jordkabel kan också ingå, men marken är ofta av chassit.

Undersök din dragfordonet och bestämma kontakttyp krävs. Beroende på fordonstillverkaren, kommer olika typer av kontakter kan användas.

Många konverteringar pluggar finns att konvertera från en typ av kontakt till en annan.
Köpa proviant

En trailer är en otäck miljö för elektriska komponenter. Vatten, värme, kyla, salt och vibrationer är alla vanliga driftförhållanden för en släpvagn, och alla är skadliga för elektriska komponenter.

Köp bra kvalitet material. Connectors, selar och armaturer bör vara fukttät, och verkar välgjord och robust. Elektriska ledningar bör märkas som kompatibel med SAE (Society of Automotive Engineers) specifikation J1128, och alla belysningskomponenter bör märkas som SAE eller DOT-kompatibel. Överväga att köpa "släpvagnskablage" selar, som innehåller flera strängar

av tråd sammanbundna. Dessa kommer att förenkla ditt ledningar och försäkra dig använda en gemensam färgskala. Medan du kan koppla en hel trailer med en enda färg av tråd, överensstämmelse med en standard kommer att göra felsökning och reparera mycket lättare.

Köp en tyngre snarare än ljusare mätare tråd (mindre antal är tyngre). Den nuvarande kapaciteten för större tråd är högre, men den verkliga fördelen är förbättrad mekanisk tillförlitlighet tillhandahålls av tjockare, starkare tråd. Om du är kabeldragning genom befintliga hål och godkännanden, köper inte kabeln för tjock för enkel rensning.
Ledningsdragningar

Wire din släpvagn i enlighet med en accepterad standard (se Resurser).

Börja på hitch slutet av din släpvagn, och dra trådknippet till den första elektriska komponenten, typiskt de främre positionsljus. Fortsätt att dra trådbunten runt vagnen.

Wire anslutningar är tillförlitlighet risker, så försök att minimera antalet anslutningar. Inte pussla inte ihop små bitar av tråd, men använd bara enstaka körningar möjligt.

Fast alla kablar med metall selar. Hängande eller lösa ledningar kan antingen gnida mot en chassikomponent och exponera ledaren, eller arbeta för att mekaniskt lossa elanslutningar.

Inte säker tråd med band band. Strip band kommer att bryta ner med exponering för elementen och bryta.

Överväg att lägga till en liten extra slinga av tråden i alla körningar för att möjliggöra expansion eller reparationer i framtiden. Säkra denna slinga för att undvika vibrationer.

Ledningar dras genom hål som borrats i chassit är kandidater för tråd skador på grund av gnidning. Överväg att använda gummiringarna i hålen, eller ärmar vinyl runt kabeln där den passerar genom metall.
Elektriska anslutningar

Någon elektrisk förbindelse mellan två bitar av tråd är en tillförlitlighet risk. Tyvärr är vissa anslutningar krävs för att koppla en släpvagn korrekt.

Standard fordonsindustrin elektriska anslutningar används ofta för anslutningar släpvagnskablage, och de kommer att fungera bra för en tid. Emellertid är dessa kontakter inte betygsatt som väder och vattentät och kan korrodera snabbt. En anfrätt koppling leder inte elektricitet.

Överväg att använda elektriska kopplingar för våta och utsatta miljöer. Ett exempel är en motorcykel kontakt.

Silikon-fyllda kontakter, eller tätning standard kontakter med en flytande vinyl elektrisk sealer, kan ge ökad tillförlitlighet.
Grundstötning Strategier

Trailers vanligen fast utan en särskild jordkabel. Marken mellan släpvagnens chassi och fordonet sker via dragkroken. Denna strategi fungerar bra eftersom det avstrykningsverkan mellan dragkroken och fordon bollen avlägsnar någon korrosion och säkerställer en bra elektrisk kontakt.

Grundstötning enskilda lampor till släpet chassi kan vara mindre framgångsrik. Varje anslutning är ett mål för korrosion av exponerad metall, och jordning frågor är de vanligaste elektriska problem på en trailer.

Överväg att köra en dedikerad jordledning med andra elektriska kablar till alla punkter i trailern. Anslut ena änden av jordledningen till en skruv kopplad till metallen på chassit. Täta denna tråd och skruv med en epoxibeläggning att förhindra att fukt och korrosion mellan tråden och chassi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71552.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.