Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur koppla upp bromsspak om 2006 Duramax

Duramax är namnet på en 8-cylindrig 6,6-liters dieselmotor som General Motors har tillverkat sedan 2001. Den 2006 versionen bär LLY beteckning och är ett alternativ för många i full storlek lastbilar Chevrolet pickup. Bromssystemet på fordon med en 2006 Duramax motor innehåller en elektronisk modul broms. Funktionen för EBCM är att hålla hjulen från att låsa vid ett nödstopp genom att tillämpa mindre bromskraft till ett hjul som roterar långsammare än de övriga hjulen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
Shop trasa
fästskruvar för EBCM
Scan verktyget
Visa fler instruktioner

1

bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att hindra någon från att oavsiktligt starta motorn. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Rengör området runt EBCM under fordonet med en butik trasa för att förhindra förorening av de demonterade broms komponenter.
2

Lossa fästskruvarna för EBCM med en hylsnyckel och kasta fästskruvarna. Dra EBCM ned något för att ta loss den från bromstrycket modulatorventilaggregat eller BPMV. Kassera EBCM.
3

Rengör monteringsytor på BPMV med en ren butik trasa för att säkerställa en god elektrisk kontakt mellan EBCM och BPMV. Installera den nya EBCM till BPMV med nya fästskruvar och dra åt skruvarna med en hylsnyckel.
4

Sänk fordonet med domkraft. Fäst den negativa batterikabeln med en hylsnyckel.
5

Slå på tändningen. Anslut en scan tool till datalänkanslutningen under instrumentpanelen på vänster sida om ratten. Kontrollera och rensa felkoder som de felsökningsverktyg displayer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75211.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.