Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Jeep Cherokee hjullager /navenhet

Byta navaggregatet på framsidan av din Jeep Cherokee är det enda sättet att tjänsten de främre hjullagren. Eftersom navaggregatet är en sluten enhet, kan du inte reparera den utan specialverktyg. Replacement enheter för axlarna Jeep front är lätt tillgängliga via de flesta bildelar butiker och naturligtvis jeep återförsäljarnät, dock. Jobbet kan bli tidskrävande, men i slutändan göra arbetet själv kan du spara en betydande summa pengar. Saker du behöver
Spetstång
Axle nut socket
Breaker bar
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Twine
Hammer
kallmejsel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta navet mutter och saxpinne i mitten av framhjulet på den sida där du kommer att vara arbeta. Ta bort sprinten från axeln med ett par nål-tång, sedan kasta den. Placera en stor sockel (vanligtvis 36 to 45 mm) på axeln mutter, och använd en breaker bar att rotera moturs tills det lossnar.
2

Lossa muttrarna med en rörtång, då Placera en domkraft under framsidan av Jeep. Höj det från marken och placera en uppsättning pallbockar under framaxeln att stödja Jeep. Ta bort hjulen, och ställ dem åt sidan för nu.
3

Lokalisera de två bromsok behålla bultar på toppen av bromsoket. Ta bort de två låssprintarna med en hylsa, sedan ratchet hissen oket från bromsskivan. Stöd tjocklek från toppen av suspensionen med snöre för att hålla den från att hänga på bromsen slangen.
4

Skjut bromsskivan från navet, och ställ den åt sidan. Leta reda på de tre 12-punkt bultar på baksidan av styrspindeln som behåller navet i styrspindeln. Ta bort alla tre bultarna med en 12-punkters socket och en spärrfunktion. Ställ in skruvarna åt sidan.
5

bort axelmuttern från drivaxeln och dra navet ur styrspindeln och från axeln. Om den har rostat i styrspindeln, använd en kall mejsel och hammare för att komma runt kanten på navet, separera det lite i taget. Det kommer att komma ut med tillräckligt uthållighet.
6

Rengör insidan av styrspindeln med lite paus tydligare och en ren trasa och sedan belägga det med vissa anti beslagta förening. Skjut ett nytt nav över axeln axeln och in i styrspindeln. Installera de tre 12-poäng fästbultar från baksidan av knogen och in i navet. Dra åt bultarna, dra navet helt i knogen.
7

Skjut rotorn på det nya navet och dubbar hjul, sedan placera bromsoket på rotorn. Installera låssprintarna i bromsoket, och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
8

Montera axeln enheten på axeln axeln och dra åt tills ombonat. Dra de tre 12-poäng bultar till 75 fot-lbs. med en momentnyckel. Montera däcket på navet och dra åt muttrarna tills ombonad.
9

Höj framsidan av jeep utanför pallbockar, ta sedan bort läktaren från under axeln. Sänk domkraften, sätta Jeep på marken och dra åt muttrarna resten av vägen med en rörtång.
10

Dra åt axelmuttern till 175 fot-lbs. med en momentnyckel, och installera en ny saxpinne i slutet av drivaxeln, böja benen över med en tång för att hålla den på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73202.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.