Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder en momentnyckel

En av de nödvändiga verktygen för hemmet bilmekaniker är en momentnyckel. Om du vill följa alla tillverkarens rekommendationer för reparationer och löpande tjänster, måste du veta hur tight att dra åt bultarna. Momentnyckeln kommer att berätta exakt hur tight något är och låter dig ställa in nyckeln så att du inte drar åt en bult eller mutter. Instruktioner
1

Undersök momentnyckel. Du kommer att se att momentnyckeln ser väldigt mycket ut som en vanlig hylsnyckel förutom att den nedre delen av handtaget har en urtavla som du kan rotera för att ställa in graden av kraft du vill ha på en bult eller mutter som du dra åt den. Genom att rotera här ratten kan du ändra den kraft gränsen för skiftnyckel.
2

Titta i manualen för ditt märke och modell av bil för att upptäcka vad tillverkaren rekommenderat "moment" är för den speciella muttern eller bult du drar åt.
3

Ta ratten i slutet av nyckeln och ändra ratten genom att vrida den bakåt eller framåt för att komma till inställning anges i bruksanvisningen. Var noga med att momentnyckeln är inställd i rätt enheter för den manual som du använder. Det finns två vanliga mätsystem som används för att mäta kraft. En är det metriska systemet och den andra är den amerikanska imperialistiska systemet.
4

Hitta rätt sockel för muttern eller bulten du planerar åtdragning. Fäst den på skiftnyckel och montera den på bulten eller muttern. Börja dra åt bulten eller muttern med skiftnyckel och fortsätter i korta drag av skiftnyckel handtaget.
5

Sluta dra när skiftnyckel känns som det "raster" eller glider på muttern. Detta är när den kraft som utövas på vridhandtaget har nått den rekommenderade mängd kraft. Den nyckel faktiskt inte sönder eller glider på muttern. Det finns en mekanism inuti handtaget av nyckeln som frisätter den kraft, när den når inställningen på handtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70930.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.