Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter 6.5L Insprutare

Den 6,5-liters motor introducerades av General Motors 1992 var en dieselmotor som ofta var turboladdad. Det var ett alternativ för många fullstora Chevrolet och GMC pickup lastbilar 1992-1999. De spridare i 6,5-liters leverera diesel till motorn vid exakta intervaller för att maximera bränsleeffektiviteten. Ersättningen av bränslespridare i denna motor kräver att du tar bort ytterligare komponenter för att komma till spridarna. Saker du behöver
Hylsnyckel
GM specialverktyg J-29873
Skyddslock för bränsleinjektorer
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte råkar starta motorn. Lossa klämman som förbinder ledningen bränslet återvända till bränsleinjektorerna och lossa bränsleledningen.
2

Ta bort fästet bulten som håller fästet luftrenaren till ventilkåpan med en hylsnyckel, och lossa fästet luftrenaren från ventilkåpan. Koppla monteras på vevhuset ventilator. Lossa bränsleledningarna till det sekundära bränslefiltret och kopplar den sekundära bränslefiltret.
3

Släpp klämman som håller vakuumpumpen på plats och flytta pumpen för att få tillgång till bultarna för insugningsröret. Koppla loss bultarna med en hylsnyckel och ta bort insugningsröret. Placera ett lock som GM del nej. J-29.664-1 att hålla skräp ur motorn.
4

Lossa klämmorna som fäster bränsleledningar till vävstolen parentes. Lossa ledningarna bränsleinsprutning från bränsleinjektom munstycken och mössor plats på bränsle insprutningsmunstycken. Koppla bränsleledningarna från insprutningspumpen.
5

Grip 30mm hex delen av varje insprutare med GM specialverktyg J-29873 och vrid injektorn moturs för att ta bort den. Avlägsna och kassera bränsleinsprutningsdonet packningar. Placera en skyddskåpa på den öppna änden av varje bränsle injektor att hålla skräp från insprutare.
6

Montera en ny packning till varje ny insprutare. Fäst GM specialverktyg J-29873 till en momentnyckel och installera bränsleinsprutningsdonet genom att vrida den medurs med specialverktyg. Dra bränsleinsprutaren till 50 ft lbs.
7

Utför steg ett till fyra i omvänd ordning för att slutföra installationen av bränslespridare. Dra åt kopplingarna för bränsleledningar till 20 ft lbs. med en momentnyckel. Efterdra alla skruvarna för sekundära bränslefiltret till 30 ft lbs. Dra åt bultarna som förbinder bränsleledningen till den sekundära bränslefiltret till 9 kgf.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74833.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.