Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt Duramax Insprutare

Den Duramax motor är en åtta-cylindrig dieselmotor från General Motors som har varit i produktion sedan 2001. General Motors använder den i större lastbilar, såsom Chevrolet Silverado 2500 och 3500. Den duramax sysselsätter bränsleinsprutning för att leverera bränsle till motorn under mycket högt tryck. Förfarandet för att ersätta bränsleinjektorerna är vanligtvis densamma för alla full storlek Chevrolet lastbilar tillverkade efter 2005 med dieselmotorer. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop trasa
Air kompressor
Injector borttagningsverktyg J-46594
Flare skiftnyckel
Visa fler instruktioner

1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren i en behållare och försegla behållare för senare användning. Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Avlägsna den elektriska kontaktdonet för luftinloppskanalen från den vänstra sidan av den avgasdrivna turbokompressorn. Ta bort de elektriska kontakterna från den huvudsakliga ledningsnätet på motorn. Lossa elkontakten från barometersensor.
2

Ta bort clipset på motorkabelstammen, och koppla konsolen för sele med en hylsnyckel. Lossa den elektriska kontakten till glödstiftet controller, och ta bort den positiva slangen vevhusventilation från vevhuset.
3

Koppla utloppskanalen för luftrenaren på höger sida av motorn med en hylsnyckel. Lossa klämman på slangen till utloppsledningen och koppla loss slangen från utloppskanalen. Ta bort bränslefiltret och dess fäste från motorn. Koppla bort styrenheten från bränslespridare.
4

Blås bort skräpet från bränslespridare och bränsleledningar med tryckluft. Rengör bränsleledningar och kopplingar med en ren butik trasa. Ta bränsleledningarna från spridarna och koppla elledningar från bränslespridare.
5

bort fästbultarna för insprutare monteras med en hylsnyckel. Anslut injektor borttagningsverktyg J-46594 till bulthålet på bränsleinjektorn fästet. Dra injektor borttagningsverktyg ifrån bränsleinjektom med ett signalljus skiftnyckel för att ta bort insprutare. Koppla injektorn borttagningsverktyg från insprutare. Byt koppar bricka och O-ringar på bränsleinjektorn vid behov.
6

Installera den nya insprutare, och fäst bultar för bränsleinjektom fästet för hand. Dra åt bultarna till 22 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst elektriska ledningar för bränsle injektorer. Anslut bränsleledningarna till spridarna, och fäst klämmorna till bränsleledningarna. Dra fast muttrarna för bränsleledningarna till 30 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Anslut de återstående komponenterna genom att utföra steg ett till tre i omvänd ordning. Byt kylvätska i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75174.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.