Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ändrar Struts på en 1990 Lexus ES 250

Lexus ES 250 var företagets första nybörjar lyxmodell. För att hålla kostnaderna nere, var ES 250 baserad på Toyota Camry, men med en trevligare inredning och mer ljuddämpande material. För att säkerställa att resan var bekvämt och lyxigt, var Lexus ES utrustad med fullt oberoende fjädring, fram och tillbaka. Detta var anmärkningsvärt eftersom de flesta tillverkare bara skulle våren för främre oberoende fjädring och använda en inställning torsionsstång i baksätet. Stagen ger dämpning i en oberoende fjädring inställning, men kan de slits ut med tiden och behöver bytas ut. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
Wrench in
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Drive Lexus ES 250 till en platt stycke trottoar --- garaget är bäst om det finns gott om plats att endera sidan för avlägsnande av hjulen. Placera bilen i "Park" och dra åt parkeringsbromsen. Slå sedan av och tömma bilen ut --- den extra vikten gör den palla upp så mycket svårare.
2

Jack upp bilen genom att skjuta domkraften under domkraften punkten, sedan höjer det hörnet upp. Skjut in en pallbock när det hörnet är förhöjd, och sedan gå vidare till nästa hörn. Jack bilen upp tillräckligt så att hjulen inte längre är i kontakt med marken. Använd däck järn som kom med Lexus att ta bort muttrarna från vart och ett av hjulen och dra hjulen för hand och rulla dem ur vägen.
3

Lokalisera låsningsfria sensor på staget --- det är det enda som förbinds med en elektrisk tråd till bilen. Koppla ur sensorn, sedan skruva isär krängningsstång på botten av stöttan. Sänk försiktigt ner krängningshämmaren till marken för att undvika deformering det. Den krängningshämmaren förlitar sig på sin rakhet att överföra kinetisk energi från ena hörnet till det andra. Unbolt de två bultarna som fäster underdelen av stöttan. På framhjulen, är staget bult till styrspindeln, på bakhjulen, är staget skruvas till botten styrarmar. Unbolt de två skruvarna på toppen av fjäderben, dra sedan staget för hand.
4

Bolt i den nya fjäderben genom att först skruva i de två nedersta skruvarna. Skjut sedan in de två övre bultarna och skiftnyckel ner dem spola. Anslut låsningsfria sensorn i stagen, sedan skruva i staget på andra sidan av bilen. Både vänster och höger fjäderben måste installeras innan krängningshämmaren är bultad i annars sidorna kommer att vara ojämn och du måste tvinga dem på plats medan bultning. Upprepa denna process för alla hörn.
5

Bolt i däcken tillbaka på axlarna, sedan sänka bilen av domkraften. Kontrollera alla hörn är nivå, sedan ta bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75173.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.