Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Tecken och symtom på en tomt batteri

oavsett hur gammalt, nytt, billigt eller dyrt din bil är, utan ett fungerande bilbatteri blir det meningslöst. Bilbatterier kan dö eller bli platta, för en rad olika skäl. Medan vissa av dessa skäl är svåra att förebygga, andra kan förebyggas med god skötsel och vård. Tecken och symptom

Den mest uppenbara tecknet på en tomt batteri är när du vrider på startnyckeln och bilen startar inte. Om bilbatteriet är tomt, kommer du inte att höra något ljud när tändningsnyckeln vrids. Om instrumentpanelen tänds en kort stund och sedan gå ut, är det ytterligare ett tecken på en platt bilbatteri. Ibland batteriet är inte helt platt, men är på väg att dö. Om detta är fallet, kommer bilen motorn kämpar för att starta. Instrumentpanelen lyser dämpas medan nyckeln vrida tändningen. Dessa lampor kommer inte bli ljusare, inte heller kommer de att gå ut helt.
Orsaker

Leaving på någon form av ljus, såsom ett inre ljus eller en strålkastare, kan orsaka att batteriet laddats ur. Bilar som står parkerade under en lång tid - flera veckor - kan också drabbas av ett tomt batteri. Ofta är batteriet förbrukat helt enkelt på grund av överdriven användning och behöver bytas ut. Se alltid till att alla lampor i samband med din bil har stängts av innan du går bort. En dålig generator eller startmotorn kan också orsaka att batteriet blir platt.
Uppladdning
kablar

Jumper kan användas för att väcka nytt liv i ett tomt batteri. För att starta, placera två bilar bredvid varandra så att kablarna kan nå varje batteri. Självklart bör en av de två batterierna vara fullt fungerande. Kontrollera att båda bilarna är helt off till att börja med. De startkablar kommer att ha två ledare i varje ände: en röd och en svart. Bilbatteriet kommer att ha både positiva och negativa terminaler, vilket kommer vara tydligt märkta. Från och med det urladdade batteriet, anslut den röda kabeln till både positiva terminalerna. Anslut därefter den svarta kabeln till den fungerande minuspol och den andra svarta kabeln till en ren metall del på döda bilens motor. Starta bilen med bra batteri och låt den gå i några minuter så att den kan ta ut den döde. Stäng av bilen och ta bort kablarna. Det urladdade batteriet ska nu vara laddad och redo att gå. Köpa nya batterier

Innan du köper en ny bil batteri
, se till att det gamla batteriet är faktiskt död. I vissa fall batteriet kan vara bra men terminalerna, eller vreden på batteriet att ansluta kablarna till generatorn, kan korroderat på grund av sulfat uppbyggd. Du kan använda en hammare för att försöka bryta detta korrosion bort eller en blandning av bakpulver och vatten. Gnid denna blandning på de korroderade kontakterna med en tandborste för att se om korrosion skrubba bort. Om att batteriet är fortfarande inte ansluta, och startkablar hjälpte inte, bara gå och köpa ett nytt batteri. Kom ihåg att återvinna det urladdade batteriet. Du kan göra detta på en återvinningscentral, tjänsten garage eller automatisk leverans butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74686.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.