Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur batteriladdare Variera Amps

Batteriladdare utföra en ganska enkel uppgift:? Konvertera växelström makt till likström och överföra den energin till ett batteri. Men detta är en flerdimensionell utmaning, eftersom hushåll ström är 115 volt och uppåt 200 ampere, medan själva batteriet bara behöver 12 till 14 volt och 2 till 10 ampere. Laddaren styrsystem är liknande den i en bil generator, men kontrollen strategin varierar beroende på tillverkare och enhet kvalitet. Ohms lag

Ohms lag fått sitt namn från Georg Ohm, 18th century tysk fysiker som definierade elektriska motståndet som vi känner den idag. Använda den elektrokemiska cellen uppfunnen av italiensk greve Assandro Volta (gissa vad fick hans namn), Ohm kvantifierat den proportionella skillnaden mellan spänning appliceras på en ledare och den elektriska strömmen. Skillnaden (eller förlust) i kretsen är dess motstånd i Ohm. Ohms grundlag anges att i ampere som flyter genom en ledare är lika med spänningen som appliceras över kretsen dividerad med dess resistans i ohm. I matematiska stenografi, är formeln "I = V /R", där "jag" är lika i ampere, "V" är lika med volt och "R" är lika med resistansen i ohm.

Konsekvenser av varierande motstånd

Installera en resistor i-linje mellan en strömkälla och ett tillbehör har konsekvenser. Den termodynamikens första lag säger att energi aldrig kan visas eller försvinner, det kan bara ändra formulär. Om du installerar en elmotor till en elektrisk krets, förvandlar elektrisk energi till kinetisk energi (rörelse), installera en glödlampa och den elektriska energin blir till ljus. Men inte alla av denna energi kommer att omvandlas helt, en viss mängd av det kommer att få "fastnar" i enhetens inre motstånd och studsa runt för att producera värme. Om du ökar motståndet i kretsen genom att installera ett högre motstånd material såsom grafit eller keramik, kommer den överskjutande ström vibrera runt i materialet och få den att värma upp.
Varierande Load

Det andra sättet att begränsa strömstyrkan genom en krets är att begränsa dess strömförbrukning, eller den last som det är fysiskt kapabel att dra utan motstånd i linje. Den lilla motorn i din elektriska rakblad kommer bara dra några milliampere oavsett om du ansluter den till en trippel-A batteri eller en kärnreaktor. Det beror på diametern på trådarna i motorn kommer bara passera en viss mängd ström. Du kan tänka på ledningar diameter som ett hål i en hink med vatten, ett större hål passerar mer vatten och en mindre kommer att passera mindre. Du kan skjuta mer vatten genom genom att öka vattentrycket (liknar ökande spänningen i den elektriska kretsen), men det stora hålet kommer alltid att flöda mer vid ett givet tryck.
Batteriladdare Strategi

Batteri laddare kommer vanligtvis använder antingen en last-varierande förhållningssätt eller en kombination av last-varierande och resistens-varierande. En hög kvalitet laddare kommer att använda flera kretsar med varierande last drar för att överföra kraft från ingången till utgången. När du vänder övergången från en 10-amp snabb-laddning till en 2-amp trickle-laddning, kommer laddaren att växla till en lägre oavgjort kretsen. Billiga laddare kommer vanligtvis att använda en kalibrerad krets för att bibehålla den maximala 10-amp snabb-laddning, vrida omkopplaren till en 2-amp trickle-laddning kommer omdirigera makten genom ett högre motstånd diod eller motstånd som absorberar de ytterligare 8 ampere, vilket är därför billig laddare kommer vanligtvis få mycket varmare i underhållsladdning än dyrare. Denna värme både minskar livslängd och avfall el.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75685.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.