Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter av Radio antenn på en 2005 Jeep Liberty

Antennen på 2005 Jeep Liberty monteras på passagerarsidan fender och är mottagliga för skador från föremål som kommer i kontakt med det. Om skada till basen inträffar, basen och kabel är utbytbara. Om masten är problemet platsen, kan den också bytas ut. Hela jobbet kan ta dig en timme hemma med ingenting men handverktyg. Basen, kabel och mast är tillgängliga via Jeep återförsäljare och vissa auto-delar butiker. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din frihet och koppla den negativa batterikabeln från den negativa batteri terminalen efter att lossa bulten med en skiftnyckel. Isolera batterikabeln från batteriet terminalen medan du arbetar.
2

Lokalisera sexkantig sektion av antennen masten och använd en skiftnyckel för att vrida masten moturs, ta bort den från basen. Ställ masten åt sidan för nu. Ta bort locket från antennen bas;. Det bara dyker upp nu att masten är inte där
3

Ta bort muttern från basen, och ta loss ramen adaptern under den. Öppna passagerarsidan dörren och pop rätt kick panel off. Leta reda på antennkabeln och koppla de två kablarna halvor där de möts bakom panelen.
4

Öppna dörren och komma åt kabeln och antennen bas gapet bakom fender. Ta bort kabeln och basen från Jeep. Släng den gamla kabeln och bas.
5

Skjut den nya kabeln i kroppen av Jeep och installera den nya basen i hålet i framskärmen. Montera infattning adaptern och mutter på den nya basen. Dra åt muttern tills det är säkert att använda en skiftnyckel. Pop locket på adaptern, skruva sedan fast masten till basen och dra åt med en skiftnyckel tills det är ordentligt.
6

Anslut den nya kabeln till kabeln innanför kick panel, sedan knäppa sparka tillbaka panelen på Jeep. Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72358.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.