Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1998 Jeep Cherokee Limited Vindruta Bricka

Vindrutan bricka pumpen på Jeep Grand Cherokee är gömd på botten av spolarvätskebehållaren. Pumpen för framrutan är nära fronten på lastbilen och en andra pump sitter direkt bakom det. Den andra pumpen matar lösningsmedel till bakrutan på bakgavellyften. De kan ändras oberoende av varandra eller tillsammans om så behövs. Ny tvättmaskin pumparna finns från Jeep återförsäljare eller genom några bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på negativa batterikabeln från batteriets minuspol, med en skiftnyckel för att ta bort bulten. Isolera batterikabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Leta reservoaren vindrutan brickan på förarsidan fender precis framför brandväggen. Ta bort de tre reservoar bultar med en socket och ratchet sedan försiktigt bort behållaren från stänkskärmen.
3

Dra två gummislangar från uttaget beslag på brickan pumparna på undersidan av reservoaren. Bricka lösningsmedel ska läcka ut i beslag så placera en ren dropplåt eller hink under pumparna och låt behållaren rinna helt.
4

Koppla den elektriska kontakten på undersidan av pumpen frigöra låsfliken sedan dra kontakten från pumpen. Lay kontakten kabelstammen åt sidan för nu.
5

Öppna fylla hålet på toppen av behållaren och sätt ett uttag på en förlängning och en spärr i behållaren sedan ta bort muttrarna från insidan av behållaren . Ta bort pumpen från botten av behållaren och kassera den.
6

Placera en ny pump i hålen i botten av behållaren och fäst fästmuttrarna med den långa förlängningen på en socket och ratchet att nå pumpen från inuti behållaren. Dra åt muttrarna tills de ligger tätt men inte åt dem eller du kommer att spricka på plastbehållaren.
7

Tryck in kontakten ledningsnätet på den nya pumpen och anslut sedan gummislang till utloppskopplingen . Det finns ingen klämma på denna montering, bara driva det hela vägen på kopplingen och de två hullingar håller den på plats.
8

Placera behållaren på fender och installera de tre fästbultarna. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft. Fyll på behållaren med vindrutan bricka lösningsmedel, stäng locket och kontrollera tätheten. Vrid tändningen i jeep på och skjut spolare att säkerställa att den fungerar. Det kan ta en minut för luften att rensa ut på linjen, så bli inte rädd om du inte får lösningsmedel direkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72296.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.