Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Information om hur du ändrar Pinion Seal på en 1982 Camaro

Den 1982 Chevrolet Camaro bakre differentialen har ett kugghjul lager beläget i framför differentialen, där drivaxeln ansluter till drevet oket. Den växellådsolja hålls vid drevet lagret med ett drev tätning. På grund av den enorma påfrestningen placeras på drevet sigill, det är inte en fråga om om det misslyckas, men när. När den gör det och du har en läcka, ska du byta ut tätningen omedelbart för att undvika att skada den bakre änden växlar. Någon Camaro ägare med ett säkert grepp på bilverkstäder klarar det här jobbet i cirka en timme. Saker du behöver Sida 2 Bil ramper
dräneringskärlet
Jack stå
Hylsnyckelsats
Eltejp
Seal avdragare
2-tums uttag
Gummiklubba
2 liter växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

driva bakhjulen i Camaro på bilen ramper, sedan i parkeringsbromsen. Skjut drain pan under framsidan av Camaro bakre differential, centrerad under union mellan drivaxeln och differential. Placera stödbenet på den andra sidan av drivaxeln från din position, cirka 6 inches bort från änden av drivaxeln mot den andra sidan av Camaro.
2

unbolt drivaxeln från drevet oket med hylsan set. Håll U-fog stadigt på plats, och linda elektriska band runt dess omkrets för att hålla de U-joint locken från att falla av. Vila i slutet av drivaxeln på stödbenet så att den inte drar loss från transmissionen.
3

Skjut drevet oket ur drivaxeln för hand, och ställ den åt sidan. Ta bort det gamla drevet tätning med sigill avdragare, som du kan köpa hos din lokala Biltema om du inte har en.
4

Passa Camaro s nya drevet tätning med drevet öppningen i Camaros differential. Placera två-tums uttag över tätningen tills sidoväggarna i sockelns linje upp med kanterna hos tätningen. Knacka slutet av uttaget med en gummiklubba så att det driver uttaget mot tätningen, vilket i sin tur driver tätningen i differentialen.
5

Skjut drevet oket i differential för hand. Skruva fast drivaxeln änden till drevet oket efter avlägsnande av eltejp. Flytta dräneringskärlet och pallbock innan du kör Camaro bort ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74618.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.