Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Serpentine Belt på en Nissan 200sx

Nissan 200SX är en av de många utgåvorna av Nissan Sentra som har utvecklats under åren. Nissan 200SX utnyttjar Serpentine belt system för att slå olika komponenter i motorn, till exempel luftkonditionering och vattenpumpen. Beroende på den exakta märke och modell av din 200SX, kan antalet komponenter som drivs av Serpentine belt förändras, men den övergripande borttagning och installation processen är densamma. Byt remmen när det börjar striden och sträcka för att hålla bilen i trim. Saker du behöver
Skiftnyckel
Ratchet
Hylsnyckelsats
Maskeringstejp (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Park din Nissan 200SX i ett plan, plan yta såsom ett garage, där du kan hålla ditt arbetsområde säkert. Ställ in parkeringsbromsen och låt motorn svalna. Frigör spärren för huven och öppna den för att exponera motorn. Leta efter den serpentin bandkonfiguration diagrammet på höljeskydd för kylaren eller på undersidan av huven. Koppla bort den negativa batterikabeln med skiftnyckeln och ställ den åt sidan.
2

Leta remskivan remspännaren refereras på schemat under vattenpumpen slangen i de flesta 200SX modellerna (din visst år /modell kan ha det placerade annorlunda - använd diagrammet för att hitta exakt var det är på din Nissan). Slot lämpligt uttag över änden av muttern som skjuter ut från den sida av spännaren och fäst ratchet till socketen. Vrid remskivan i riktningen som anges på diagrammet för att lossa remskivan. Ta bort Serpentine belt och låta spännarremskivan att återgå till sin ursprungliga, stängt läge.
3

bort bältet från andra trissor i motorn. Se diagrammet diagrammet för att installera en ny rem. Börja med vevaxeln remskiva och bifoga de skårade delarna av bandet till motsvarande remskivor och matcha de släta sidorna av bältet med släta remskivorna. Arbeta dig upp till spännaren och använda spärrfunktion för att "öppna" remskivan. Skjut remmen över remskivan och låt det nära igen för att dra åt bältet.
4

Starta motorn på din Nissan 200SX. Låt den gå i flera minuter och lyssna efter ljudet av bältet skrikande eller floppa. Låt spännrullen fyra till fem minuter för att justera spänningen på bandet innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73274.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.