Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 1987 BMW 325

BMW E30 var en serie kompakta verkställande bilar tillverkade från 1982 till 1994, inklusive 325. Den vanligaste motorn i 1987 325 var en sexcylindrig 2,7-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Vevaxeln i denna modell driver kamaxeln med en kamrem, vilket gör mindre buller än en kamkedjan. BMW rekommenderar byte av kamrem på en 1987 325 efter högst fyra år. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Gear avdragare för vevaxelns nav
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

bort den kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Koppla loss locket, rotorn, inre luckan och tätningen av distributören. Ta bort fästbultarna för distributören skyddsplåten och ta bort skyddsplåten.
2

Vrid vevaxeln medurs så att pilen på kamaxeldrevet linje med timing märket på topplocket. Töm kylaren och koppla bort den med en hylsnyckel.
3

Koppla bort stänkskyddet under motorn. Lossa drivremmar för generator, servostyrning motor och luftkonditionering. Ta monteringsbulten för vevaxelns remskiva med en hylsnyckel och koppla bort vevaxelns remskiva. Ta svängningsdämparen.
4

bort bulten på vevaxeln navet med en hylsnyckel, lossa vevaxeln navet med en växel avdragare. Koppla monteringsbulten och justerskruven på generatorn fästet och skjut fästet ur vägen. Lossa övre dödpunkt sändare från motorn.
5

Lossa bulten på nedre kamrem lock med en hylsnyckel och ta bort locket. Ta bort skruvarna för rullen av kamrem och tryck rullen mot kamremmen att lindra spänningen på kamremmen. Dra åt den övre bulten för rullen av kamrem spännaren för att hålla rullen på plats. Koppla kamremmen från sina remskivor.
6

Vrid vevaxeln att anpassa kamaxel inställningsmärkena, om nödvändigt. Installera den nya kamremmen på vevaxeln drevet och gå i en motsols mode.
7

Lossa övre bulten för rullen av kamrem spännaren att placera spänningen på kamremmen. Vrid vevaxeln ett helt varv medurs och rikta inställningsmärkena igen. Dra den övre valsen bulten med en hylsnyckel och dra sedan åt den nedre valsen bulten.
8

tillbaka den nedre kåpan för kamremmen med en hylsnyckel. Installera den övre dödpunkten sändare och växelströmsgeneratorns fäste. Anslut vevaxeln navet och skruva åt låsmuttern till mellan 281 och 309 foot-pounds med en momentnyckel. Byt svängningsdämparen och vevaxelns remskiva. Dra åt bultarna för vevaxelns remskiva till 17 foot-pounds.
9

Anslut skyddsgittret för distributören med en hylsnyckel. Byt tätningen, rotor och lock för distributören. Fäst drivremmar för de tillbehör och stänkskydd under motorn. Anslut kylaren och fylla den med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75015.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.