Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Lägga till en oljekylare till en 1980 Sportster

Ironhead Sportsters, som din 1980 1000cc modell, är ökända för överhettning. Oljekylare fungerar genom att tillhandahålla ytterligare olja i ditt system och en ytterligare yta, från vilken värme kan stråla. Nästan alla oljekylare kommer att arbeta på en Ironhead motor så länge du förstår oljeledningen routing på motorcykeln. I en 1980 Sportster med en eftermarknad inline, samt en drop-in, oljefilter, är oljepumpen matas av tyngdkraften från oljetanken. Oljetryck från pumpen trycker oljan oljefiltret i-port. Oljan strömmar sedan under tryck från filtret ut-porten till oljekylaren i-port och från kylaren ut-porten till oljetanken avkastning. Saker du behöver
Drain Tänger pan
Oljefilternyckel (för modifierade motorcyklar) katalog Shop trasor
Skruvmejslar
Box eller obestämd skiftnycklar
Hög temperatur packning sealer
Byte oljefilter (för modifierade motorcyklar) katalog motorcykel motorolja
Visa fler instruktioner
1

töm oljan från oljetanken genom dräneringsslangen i en panorera. Använd en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Ta bort avtappningspluggen med en tång om oljan är varm. Avlägsna och rengör drop-in oljefiltret.
2

Förslut och ersätta avloppsslangen. Spin off in-line oljefilter, om din Sportster har en, med en oljefilternyckel. Tappa ur filtret i pannan. Städa upp utspilld olja med butik trasor.
3

Lossa filtret ut-line från filtret ut-port genom att lossa slangklämman med en skruvmejsel.
4

Byt ut filtret-line med kylaren in-line. Dra åt kylaren in-line till filtret ut-port med en slangklämma och skruvmejsel.
5

Bolt oljekylaren monteringsklämmor till vänster ner röret eller både ram ner rören enligt anvisningarna som medföljde oljekylare. Använd en fast nyckel eller en skiftnyckel att montera klämmorna.
6

Bolt kylaren till monteringsklämmorna med en fast nyckel eller skiftnyckel. Se till att kylaren är vänd framåt och dra åt Monteringsklämma fästelement, enligt din oljekylare dokumentation.
7

Fäst oljekylaren in-line till oljekylaren i-port med hög temperatur packning sealer, en slangklämma och en skruvmejsel.
8

Lossa oljeledningen tankreturen från returledningen port. Kasta returledningen.
9

Fäst oljekylaren ut-line till oljetanken returporten med hög temperatur packning sealer, en slangkoppling och en skruvmejsel. Fäst oljekylaren ut-linjen till oljekylaren med hög temperatur packning sealer, en slangklämma och en skruvmejsel.
10

Kontrollera alla slangar för knutor och bindningar. Dra åt en ny in-line luftfilter till in-line oljefiltret montering. Lägg fyra liter olja till oljetanken. Byt drop-in oljefiltret.
11

Starta din Sportster i neutralläge och låt den gå tills den är varm. Medan Sportster är igång, kolla alla slangkopplingar för läckor. Se till oljekylaren blir varm.
12

Stäng av cykeln. Kontrollera oljan i oljetanken och fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74945.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.