Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en fläktrem på en 1994 Chevrolet Blazer

Den fläktrem på 1994 Chevrolet Blazer inte bara vänder kylfläkten, går det också generatorn, vattenpumpen och andra tillbehör som finns på motorn. Denna typ av bälte kallas en serpentin bälte eftersom det liknar en orm genom att linda runt så många block på motorn. Över tiden, kan bältet uppleva torr röta och sprickbildning, trots fodrad med stål fläta. Byt remmen, om den verkar sliten, för att undvika att bli strandsatta på vägen. Saker du behöver
3/8-tums
ratchet
Visa fler instruktioner
1

Map ut serpentin fläktrem, notera hur bandet sveper runt varje remskiva. Serpentin fläktrem ligger mellan motorn bälte och kylfläkten. Skissa ett diagram på ett papper. Ett diagram är också tryckt på undersidan av motorhuven eller på fläktkåpa, men det kan saknas.
2

Lokalisera spännaren. På den 3,8-liters motor, är trissan belägen mellan generatorn och servopumpen. På 2,8-litersmotorn är trissan belägen mellan generatorn och luftkonditioneringen pumpen. Remskivan har ett fyrkantigt hål i centrum av den. Diagrammet på undersidan av huven visar också placeringen av spännaren.
3

Placera en 3/8-tums Spärrdriv i det fyrkantiga hålet och sätta spärr inställningen moturs.
4

Dra upp handtaget för att släppa trycket på Serpentine belt skjut botten av remmen från spännaren.
5

bort bältet från resten av remskivorna placera sedan den nya remmen på remskivorna. Följ remdragningen diagrammet för att se till varje trissa vänder åt rätt håll.
6

Dra upp handtaget på spärren och skjut remmen under remskivan. När du släpper spärren gäller spännrullen spänning till bandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73246.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.