Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byter jag en kamrem på en 2000 Hyundai Elantra?

Hyundai Elantra är en serie kompakta bilar som Hyundai har tillverkats sedan 1990. Den 2000-modellen representerar det sista året av den andra generationen Hyundai, som hade en 4-cylindrig, 2,0-liters motor som sin standard motor. Denna motor använder en kuggrem för att synkronisera rörelsen av kamaxeln och vevaxeln i motsats till en timing kedja. Kamremmen i en 2000 Hyundai behöver bytas ungefär var 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
momentnyckel inställd
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort alla komponenter som behövs för att komma åt locket på kamremmen. Ta bort locket kamremmen med en hylsnyckel.
2

Vrid vevaxeln medurs till läget för nr 1 kolven i övre dödläget som indikeras av inställningsmärkena på vevaxeln. Lossa spännaren för kamrem och kabelstyrrullen med en hylsnyckel. Demontera kamremmen från kamaxeldrevet och vevaxeldrevet.
3

Vrid kamaxeldrevet medurs för att anpassa sina inställningsmärkena och se inställningsmärkena för vevaxeln timing är fortfarande inriktade. Anslut spännaren för kamrem med en hylsnyckel, men dra inte åt bulten till spännaren. Montera kabelstyrrullen och skärpa sin montering bult till mellan 32 och 41 foot-pounds.
4

Placera kamremmen över kedjehjulet av kamaxeln, då över kedjehjulet på vevaxeln. Vrid spännaren kamremmen moturs för att släppa spänningen på kamremmen. Sätt 5 pounds av kraft till mitten av den längsta span kamremmen. Den omläggning av kamremmen kommer att vara mellan 0,16 inches och 0,24 tum när kamremmen på rätt spänning.
5

Dra åt bulten för kamrem spännaren till mellan 32 och 41 fot- pounds med en momentnyckel. Vrid vevaxeln drev medsols ett varv för att anpassa inställningsmärkena på vevaxeldrevet. Justera spänningen kamremmen som krävs.
6

tillbaka locket för kamremmen. Installera ytterligare komponenter som du tog bort i steg ett för att komma åt kamremmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74933.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.