Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att rengöra en Starter Relay

När du slår ett fordons tändningsnyckeln till "Start"-läget är det faktiskt slå på startreläet, inte startmotorn själv. Den startreläet emot en signal från tändningslåset som dirigerar batterispänningen till startmotorn solenoiden. Den nuvarande drag på starter solenoid är så hög att denna intermediära komponenten placeras i mellan tändningslåset och starter för att spara komponenter och tråd från att misslyckas. Fukt kan göra reläplintarna att korrodera. Koppla startreläet och rengöring av korrosion från kontakterna kan hjälpa till att förebygga problem på vägen. Saker du behöver
Stålborste
Bakpulver
10mm ringnyckel
Liten skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Använd en 10mm skiftnyckel att koppla bort den negativa batterikabeln. Placera kabeln bredvid batteriet så att den inte av misstag i kontakt med batteripolerna. Använd en 10mm nyckel för att koppla den positiva batterikabeln. Placera kabeln bredvid batteriet så att det inte råkar kontakta batteripolerna.
2

Följ kablarna från startmotorn solenoid till startreläet. Startreläet har fyra ledningar som är anslutna till den. De två mindre ledningar är ur tändningslåset. Dessa ledningar vrid relä "On", så att spänningen kan passera genom startreläet till starter solenoid. Den större ledningar rutt batterispänningen från batteriet till startmotorn solenoid.
3

Inspektera kablar på startreläet. Terminalerna bör vara fritt från korrosion, olja och smuts. Använd en skiftnyckel för att ta bort muttrarna från Terminal inlägg. Ta bort kabeln och kontakten. Om du hittar korrosion på anslutningarna, strö bakpulver på korrosion, doppa en stålborste i vatten och skrubba korrosionen från terminalen. Byt terminalen på dubben. Använd skiftnyckel för att skruva åt muttrarna på uttagen.
4

Placera den positiva batterikabeln på den positiva batteripolen. Använd en 10mm nyckel för att dra åt klämman på batteriet inlägget. Placera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen, och använda en 10mm nyckel för att dra åt klämman på batteriet stolpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74127.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.