Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

289 Intake Vridmoment specifikation

Rätt åtdragningsmoment för bultarna på ett fordon är viktigt för auto säkerhet. Ett vridmoment som bör ägnas särskild uppmärksamhet är att bultarna insugningsröret. Insugningsröret bultar måste ha rätt åtdragningsmoment värde, samt dras åt i rätt ordningsföljd. Resonemang

insugningsröret är tillverkade av gjutjärn, och det är bultad till ett gjutjärn blocket, ser så rätt moment gjutningen inte är skadad. Rätt moment säkerställer också packningen insugningsröret ordentligt tätningar som förhindrar skräp från att komma in i förbränningskammaren. Den förhindrar också vakuum läckage bildas och orsakar rinnande frågor.
Hur

rätt moment uppnås med en momentnyckel. En momentnyckel är mycket likt en grundläggande spärr, men den kan ställas in på ett visst vridmoment värde. När det inställda vridmomentet uppnås, avger den en ljudsignal, typiskt ett klickande ljud, för att varna användaren.
Belopp

Vridmoment mäts i ett värde som kallas mul-pounds, förkortat ibland "ft-lb." Alla 12 av bultarna på insugningsröret på en 289 motor kräver ett slutligt vridmoment av 25 ft-lb.
Process

Du kan inte bara dra åt bultarna i rak sekvens, gör som de sista skruvarna åtdragna inte täta liksom den första. Det finns ett alternerande mönster för att säkerställa bästa tätning. Från och med den främre passagerarens sida bult och medsols, går vridmomentet sekvensen 9-5-1-3-7-11-12-8-4-2-6-10 (se referens för bild). Sekvensen skall utföras tre gånger för att säkerställa noggrannheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72902.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.