Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Dodge Stealth Generator

Byta generatorn på din Dodge Stealth kräver lyftning av bilen. Flera andra komponenter måste tas bort för att få tillgång till monteringsfästet bultarna. Även om det är inte precis en lätt uppgift att ta bort och ersätta generatorn på din bil, gör-det-själv mekaniker kan göra detta med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
Däck järn
Ratchet och Hylsnyckelsats
kryssmejsel
bungee rep
Show Mer Instruktioner
1

Kontrollera din Dodge Stealth är parkerad (eller skjuts) på en plan stenlagd yta. Öppna huven och koppla bort batteriets minuspol, sedan isolera den så att den inte oavsiktligt recontact terminalen stolpen.
2

Knäck muttrarna på vänster fram (förarsidan) hjul 1/8 av en tur med däcket järn. Placera hjulklotsarna framför och bakom en av de bakre däcken. Lyft upp bilen med domkraft, och sedan placera den på pallbockar. Ta bort muttrarna och sedan hjulet.
3

Avlägsna bultarna och pop-out clips som håller stänkskyddet på bilens underrede. Använd Ratchet och en socket för bultarna och en Phillips-skruvmejsel för klippen. Avlägsna chaufför-side motorkåpan genom hjulhuset. Koppla de nedre clipsen med skruvmejsel, och ta bort de övre skruvarna med Ratchet och uttag.
4

Ta bort fästbultarna på luftkonditioneringen vakuum /sug raden överst förarsidan av motorn. Lyft line up, och fäst den till huven med ett bungee rep. För turbo-modeller utrustade, måste du koppla även intercoolern linjer för att komma åt generatorn.
5

Lossa centrumskruven på spännarremskivan genom att vrida den moturs. Ta inte bort skruven. Lossa det tillräckligt så att drivhjulet wiggles något. Vrid spännare skruven på toppen av remskivan moturs för att lindra spänningar på bältet. När tillräcklig spänning är lättad, kan du dra av remmen från vickar spännaren.
6

bort A /C kondensor fläkt på dubbla modeller överliggande kamaxlar. Detta gör att ta bort den nedre bulten generatorns fäste fäst hållaren lättare. På enkel överliggande kamaxel fordon, överväga att ta bort kylaren - trots att separera generatorn från konsolen kan tillåta dig att ta bort generatorn utan att behöva dra ut kylaren
7

Ta bort B plintlocket. sedan bort låsmuttern under den. Ta de resterande elektriska anslutningar till generatorn.
8

I den övre motorrummet område, ta bort bulten till syre sensor kopplad till generatorn fästet. Dra ut de två skruvarna generatorns fäste på förarsidan ovanför spännaren. Ta bort de två återstående fästet bultarna på den andra sidan, stödja generatorn med händerna så att det inte faller ner och skadas kylarens lameller. Lyft ut generatorn från ovan motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71410.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.