Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Koppla EGR på en G20

Den Infiniti G20 senast producerade för 2002 års modell. Bilen, som alla moderna bilar, kom med en EGR, eller avgasåterföring, ventil. Denna ventil reglerar bränsleångor och håller ditt avgasreningssystem i schack, vilket G20 fungera mer effektivt. Om EGR-ventilen inte fungerar, måste du koppla bort den från G20 så att du kan byta ut den mot en ny. Inte under några omständigheter, driva G20 utan EGR ventilen på plats. Detta kan orsaka skador på motorn. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Ratchet med förlängning
Penetrerande lösningsmedel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Stäng av G20: s motor. Öppna huven. Inspektera motorrummet för att hitta EGR-ventilen. Titta bredvid den stora luftslang på vänster sida av motorn. Du kommer att se EGR ventilen här. Ventilen är metall och formad som en liten burk. Den har en svart vakuum slang som kommer från det liksom en kabelhärvan.
2

Tryck in fliken på kabelhärvan och dra bort det från EGR-ventilen för att koppla bort det. Fatta tag i vakuumslangen och försiktigt dra bort det från EGR-ventilen porten. Du kan behöva vicka lite. Använd inte ett verktyg för att ta bort dammsugarslangen, helt enkelt använda händerna. Med hjälp av ett verktyg, såsom tång, kan skada slangen.
3

Ta bort de två skruvarna från övre kanten av EGR-ventilen. Lägg skruvarna åt sidan.
4

Ta bort de två skruvarna från sidan av EGR-ventilen. Använd en spärrnyckel med förlängning för hävstångseffekt. Om du har problem att ta bort bultarna, spraya lite genomträngande vätska på dem och låt stelna i ca fem minuter. Detta bör hjälpa till att lossa dem och göra dem lättare att ta bort.
5

Dra EGR ventilen rakt upp för att ta bort den från motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74871.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.