Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter spridare på en 6,0 Diesel Engine

Ford 6.0 Power Stroke är en åtta-cylindrig 6,0-liters motor som Ford har tillverkat sedan 2003. Det är en dieselmotor som Ford oftast använder i större fordon såsom 3/4-ton och 1-tons pickuper. Funktionen hos bränsleinjektorerna är att leverera bränsle i en exakt timing och kvantitet. Du kan byta ut spridarna på Ford 6.0 dieselmotor utan att ta bort bränsle järnväg, till skillnad från de flesta bensinmotorer. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Snap-On SDMT440 Torx
Små tygstycken
Motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

bort ventilen täcker med en hylsnyckel och lossa de elektriska anslutningarna från bränslespridare. Lossa bultarna för vevhuset-to-head slang och avlägsna aggregatet från vevhuset.
2

Koppla oljan järnväg från motorn. Skjut den elektriska kontakten för bränsleinjektom av vipparmen transportören med en liten pry verktyg.
3

Plug hålen oljebytesintervaller bredvid glödstiften med ren trasa. Lossa bulten till spridarna med en hylsnyckel och släpp nedhållande klämma.
4

Bänd bränsleinsprutarna från motorn med ett Snap-On SDMT440 Torx verktyg så att du don ' t skada bränslespridare. Kasta de O-ringar och koppar bricka på bränslepumpen. Dra trasan från hålen oljebytesintervaller.
5

Mount nya O-ringar och brickor koppar till bränsleinsprutarna. Coat bränsleinsprutaren med ren motorolja och montera bränsleinsprutaren. Fäst nedhållande klämma för att bränslepumpen och dra åt bultarna till 24 ft lbs. med en momentnyckel.
6

Placera elektrisk kontakt för bränsleinjektorn elektriska i rocker bäraren. Smörj de bästa O-ringar på insprutare med motorolja.
7

Installera oljan järnväg i spridarna så att monterings fötter oljan järnväg är i jämnhöjd med sin monteringsytan på motorn . Montera tre styrbultar att hålla oljan skenan på plats.
8

Montera sex av de nio bultar för olje-skena. Ersätt de tre styrbultar med de tre återstående bultar. Dra åt alla nio bultar till 10 ft lbs. med en momentnyckel.
9

Anslut vevhuset-to-head slang och dra åt bultarna till 60 ft lbs. med en momentnyckel. Anslut elkontakten till insprutare och installera ventilkåpor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74831.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.