Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Clockspring i en 2002 Jeep Grand Cherokee

I clockspring ger konstant elektrisk kontakt till ratten-monterad modul och tillhörande komponenter. Det primära ansvaret matar ström från batteriet till airbagen för akut driftsättning. Om clockspring misslyckas, det påverkar luftkudden, horn, och farthållare, om sådan finns. Som med alla deltagare, får clockspring misslyckas på grund av ålder. Det är särskilt mottagliga på grund av den konstant rotation av ratten. Det finns två versioner av clocksprings. Om du har farthållare, behöver du tre ledare version. Annars köper två-wire modell. Saker du behöver
Högkvalitativ eltejp
stjärnskruvmejsel
Hex förare
Liten spets nyfikna Tool Review metriska hylsor
Ratt avdragare
Visa mer Instruktioner
1

Placera framhjulen rakt fram. Ta ut nyckeln ur tändningslåset.
2

bort den negativa batterikabeln wrap terminalen med hög kvalitet eltejp. Vänta minst två minuter innan reparationer på fordonet. Reservatet kondensator har en avgift för att utlösa airbagen även efter frånkoppling av kabeln. Addera 3

Ta bort de två skruvarna strax nedanför ratten på instrumentpanelen. Ta bort panelerna placerade bakom knät panelen. Du kommer att stöta på två skruvarna och två clips.
4

Använd din Phillips skruvmejsel, ta bort de två ratten höljeskydd skruvar.
5

Använd en hex föraren att avlägsna airbagmodulen monteringsbultar på "10" och "2" på baksidan av ratten. Försiktigt luta modulen framåt.
6

Tryck på kontakten för den gula krockkudden tråd mot modulen tills låset sprider öppen. Använd en liten tippas nyfikna verktyg för att försiktigt bända kontakten från modulen medan du håller låset öppet. Koppla den svarta och vita horn tråd och skjut av dess gummihylsa.
7

Koppla den gröna kabeln ligger nära ratten hållarskruven om din bil har farthållare.
8 < p> Bär airbagmodulen med påsen och trim locket pekade bort från kroppen vid oavsiktlig driftsättning. Placera den på en ren och torr plats med locket uppåt.
9

Förhindra ratten från att vrida när du använder ett 21 eller 22 mm hylsa för att ta bort bulten.
10

Markera ratten och axel för nyorientering. Utdrag ratten från axeln med en avdragare ratt.
11

Lossa de avlägsna kontakter switch sele. Om du inte kan starta eller låsa upp din bil på distans, kan du hoppa över det här steget.
12

Titta upp mot rattstången från brädan. Koppla bort clockspring två lägre elektriska kontakter.
13

Avlägsna clockspring s skruvarna och skjut den uppåt och bort från den övre axeln rattstången.
Installation

14

Skjut nya clockspring på rattstången med låspinnen på plats. Om du tar bort låspinnen före installationen, måste du utföra andra centrering åtgärder innan du kan installera den delen.
15

Rikta clockspring och säte sina tre stiften på rotornav med tre hål i blinkers återställningskam. Den avlånga stiftet tillhör vid toppen av clockspring rotorn. Justera och sittplats för en pin och två monteringshålen med motsvarande hål i kombination switch.
16

Montera de två clockspring fästskruvarna.
17

tillbaka ratten, inklusive åtdragning bulten.
18

Tilt luftkuddemodulen på plats och åter fästa hornet, airbagen och, i tillämpliga fall, kryssning kontakterna kontroll. Placera modulen på plats och dra åt dess bultar.

Tillbaka alla paneler och åter fästa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75205.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.