Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vill kolla primär och sekundär Coil Cycle Ignition

På insidan av varje tändspole är två grupper av lindningar som lindas runt en järnkärna . De primära lindningar har ett par hundra varv runt kärnan , medan de sekundära lindningar har svängar i tusental . När problem inom en tändspole misstänks , kan ha information om hur du kontrollerar dessa lindningar vara fördelaktigt . Kontrollera Primär

att kontrollera de primära lindningar en tändspole , kommer en digital ohmmeter behövas . Ohmmetern positiva och negativa testsladdar måste ansluten till spolen positiva och negativa terminaler. En läsning från 0,4 till 2 ohm är normalt medan en nolla läsning innebär spolen har ett kort i den .
Kontrollera Sekundär

vill kontrollera de sekundära lindningar , kommer du behöver också en digital ohmmeter . Den ohmmeter positiva mätsladd måste fästas till spolen pluspol . Den ohmmeter övriga mätsladd måste anslutas till spolens högspännings utgångsklämma . Normala värden för nyare spolar är cirka 6000 ohm medan äldre kan ha mycket högre värden .
Varning

När du kontrollerar om en gnista , aldrig ta av spolens högspännings tråd. Inte bara kan det skada spolen men det kan ge dig en allvarlig elektrisk stöt samt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74782.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.