Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man rensar felkoder Ur en Grand Cherokee

Felkoder eller diagnostiska felkoder (DTC) förekommer på fordon när en sensor eller komponent går sönder sin avsedda funktion eller underlåter att meddela datorn. Datorn resor då ljuset felindikator (MIL) och visar en symbol kontrollera motorn på instrumentpanelen. För att effektivt återställa felkod, måste problemet först diagnostiseras och åtgärdas, i förekommande fall, för att hålla MIL från re-tripping. Bara rensa koder motor fel på en Jeep Grand Cherokee kommer inte rätta till det underliggande problemet. Det finns två förfaranden för att rensa felkoder. Saker du behöver
OBD II scanner med koden radera funktionen och bruksanvisning (1996 och nyare) katalog Wrench in
Justerbara tänger kanallåset
Visa fler instruktioner
OBD II 1996 och nyare
1

Öppna förardörren på Jeep Grand Cherokee och lokalisera diagnoslänkmoden kontakten under instrumentpanelen. Det är till vänster om ratten, avtäckt och formad som en trapets.
2

Anslut OBD II skanner i kontakten och vrid tändningsnyckeln till makten tillbehörsläget. Detta kommer att belysa alla varningslampor på instrumentpanelen utan att motorn är igång.
3

hänvisar till bruksanvisningen för skannern. Eftersom så många företag gör dem, kommer driften av din specifika scanner beskrivas i detalj i manualen. På en helhet, som kör dessa skannrar är enkelt och nästan självförklarande.
4

Bläddra till "Radera koderna" alternativet visas på menyn på skärmen. Vissa bildläsare har även en option radera knappen. Om så är fallet, tryck på Radera. Om du var tvungen att bläddra till alternativet, tryck på "Enter" eller "skicka"-knappen. Vissa bildläsare kan fråga om du är säker på att du vill radera koderna. Om så är fallet, välj "Yes."
5

Titta på skärmen på scannern tills det står "kommando sänt" och sedan starta motorn till Grand Cherokee. Kontrollera instrumentpanelen för att säkerställa felkod framgångsrikt har raderats och MIL inte längre lyser. Addera OBD I 1993-1995
6

Öppna huven till Grand Cherokee.
7

Använd en skiftnyckel för att lossa den negativa batteripolen klämma s kvarhållande skruv och mutter.
8

Använd ett par Kanallås tång för att vrida den lossade terminalen klämma och lyft av batteripolen.
9

Vrid strålkastare slå på och tändningsnyckeln till tillbehöret maktposition. Detta kommer att utvisa alla lagrade laddningen i elsystemet och utplåna datorns minne. Vänta 10 minuter.
10

Stäng av tändningen och strålkastarna switch och anslut sedan den negativa klämman batteripolen. Starta motorn för att säkerställa att felkoden raderas och MIL inte längre lyser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71776.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.