Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Nackdelarna med cylindriska kugghjul

cylindriska kugghjul , den vanligaste typen av fiskeredskap, används ofta för att de är de enklaste att konstruera och tillverka , och är det mest effektiva , liksom. Cylindriska kugghjul har raka tänder som är belägna parallellt med drevets axel . De är vanligast i handverktyg och robottillämpningar . Även om de är vanliga och effektiv, cylindriska kugghjul har nackdelar också . Buller

cylindriska kugghjul är mycket bullriga när de används vid vissa hastigheter eftersom hela ansiktet ingriper på en gång . Således är de kända som låg hastighet växlar . Snedskurna kugghjul, i jämförelse, agerar nästan ljudlöst.
Styrka

cylindriska kugghjul är inte lika starka som vissa andra växlar. De kan inte hantera så mycket av en belastning eftersom tänderna är små och ligger parallellt med drevets axel , snarare än att vara stor och ligger diagonalt som tänderna på en kuggväxel är .
Non - parallella axlar

cylindriska kugghjul kan endast användas för att överföra kraft mellan parallella axlar . De kan inte överföra kraften mellan icke - parallella axlar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72842.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.