Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man läser OBD2 koder

Sedan 1996 har varje bil som tillverkas varit skyldiga att ha ett Onboard Diagnostic system genom lag. Detta system övervakar en bils prestanda och kommer att varna föraren när den upptäcker några problem. Koderna kan laddas ner och läsas med en OBD2 kodläsare eller registreras med hjälp av "Check Engine" lampan på instrumentpanelen och en bygel. Saker du behöver
OBD2 kodläsare
Byglingstråd Kundservice manuell
Visa fler instruktioner Review Använd en OBD2 kodläsare
1

Köp en OBD2 läsare från en webbplats som OBD-koder (se Resources nedan). OBD2 läsare finns som personliga handhållna läsare eller professionella läsare för auto tekniker. Personliga läsare är mindre komplicerad, men kommer att göra jobbet för att hämta och översätta de OBD2 koder.
2

Anslut OBD2 läsare till din bil. Leta upp 16-stifts honkontakt i bilen, vilket är mest troligt i fotutrymmet på förarsidan. Länka kodläsare till kontakten med adapterkabeln.
3

Vänta för läsaren att initiera. Den kodläsare kommer att kontrollera bilens dator för att ta reda på vilket protokoll som ska användas och sedan ansluta. När läsaren har ansluten, kommer den att läsa koderna av datorn och visa den.
4

Kontrollera din tjänst manual för en tolkning av koden. Även om vissa personliga OBD2 kodläsare, som Innovas Digital Canobd2 Tool och Canscan K900 kodläsare, är utrustade för att visa definitionerna av koderna, andra inte. Low-end personliga kodläsare visar bara koden som genereras av din bils dator
Läs felkoder Utan en OBD2 kodläsare
5

Lokalisera 16. - pin dataöverföringsdonet. Sätter dit kabeln till terminalerna 4 och 9 av kontakten. Vrid nyckeln till "On" läge utan att starta motorn.
6

Titta på "Check Engine" light. Detta ljus kommer att börja blinka i ett specifikt mönster för att indikera en 1 - eller 2-siffrig felkod. De blinkar kommer att bli lång för den första siffran, kort för den andra siffran och tomt om siffran är 0.
7

Record tanke på alla koder. Den "Check Engine" light visar koderna i sekvens och sedan fortsätta att upprepa dem i ordning. Se din reparationshandbok för att kontrollera innebörden av koderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70964.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.