Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Ren Batterianslutningar

En del av underhåll på ett fordon är att hålla batteriet i gott skick. Eftersom terminalerna kroken i bilens elsystem och nätspänning till starter och andra elektriska apparater, är det viktigt att hålla terminalerna och ledningarna i gott skick och fria från korrosion. Ta reda på hur att hålla dem från att korrodera och därmed gör att batteriet räcker längre. Instruktioner
1

bort batterikablarna från terminalerna. Det är viktigt att göra detta i rätt ordning för att undvika risken för att orsaka en explosion om en gnista uppstår. Avlägsna det negativa uttaget kabeln först och sedan den positiva terminalen kabeln. Försiktighet bör vidtas för att undvika att få någon korrosion rester på dina händer eller verktyg. Om du får några på dessa, skölj med rikligt med vatten och torka torrt på en trasa. Syra kan skada både huden på händerna och målgång på dina verktyg.
2

Rengör kontakterna och kablarna. Det finns ett antal sätt att rengöra dessa delar så välj en eller flera. Använd en stålborste för att avlägsna den korrosiva röra som är på terminalen. Du bör vara kvar med endast blanka metallen på terminalerna. Du bör rengöra insidan av kabelanslutningar samt. För att lossa korrosion och ren i fläckar som du inte kan nå med penseln, häll en blandning av bakpulver och vatten över kabeländarna och inlägg batteri. Om du inte har något bakpulver hands, använd en burk cola. De ämnen i cola kommer att neutralisera de korrosionsprodukter. Var noga med att bara få cola på batteriet och kabel ändar och skölj ut med mycket vatten. Cola kommer äta färgen på din bil.
3

Torka alla komponenter grundligt. Applicera ett skyddande lager till terminalerna och kablar. Ett tunt lager av vaselin spridda över batteripolerna kommer att skydda dem från korrosion, och om spridningen på kabeländarna hjälper till att förhindra korrosion från att äta bort på tråden i kabeln. En alternativ metod är att köpa filt korrosionsskydd brickor som är monterade på terminalerna innan batterikablarna. Dessa hämmar korrosion av delarna.
4

Anslut batterikablarna, igen i rätt ordning. Den positiva kabeln går på batteriet först och sedan den negativa batterikabeln. Starta ditt fordon nu att se till att allt fortfarande fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70987.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.