Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Lägga Oil till en Ford Jubilee

upprätthålla rätt mängd olja finns i en Ford Jubilee är ett viktigt steg i att hålla denna antik traktor i gott skick. Med några enkla material och lite skicklighet kan jobbet göras snabbt och enkelt. När väl underhållna, Jubilee, tillsammans med sina andra N-serien kusiner, kan hantera bara om någon uppgift. Saker du behöver
olja tratt
Shop trasor
Nytt oljefilter
Oljefilternyckel
skiftnyckeln
6 liter 30-vikt motorolja
Olja fånga pan
Hink med tätande lock för att hålla den gamla
olja
Visa fler instruktioner
1

Placera oljan fånga pan under motorns oljetråg plugg.
2 < p> Öppna motorns plugg oljetråg med skiftnyckel monteras tätt mot det fyrkantiga huvudet av oljetråget plug.Let oljan rinna ur motorn i oljan fångsten pan. Detta bör göras medan motorn fortfarande är varm vid beröring så all olja kommer att rinna ut ur motorn. Gör inte detta när motorn är varm, eller om du kör av en allvarlig brännskada.
3

Sätt motorns plugg oljetråget på plats när oljan har runnit ur motorn.

4

bort oljan fånga pan från under motorn.
5

Häll den gamla oljan från oljan fånga pan i hinken och täta hink med lock. När du är klar med hela oljebyte processen, ta skopan till länet /kommunen avfallsanläggning för miljöfarlig avfall. Om du inte gör detta, kan du hitta inför allvarliga böter för felaktig avyttring av miljö-avfall.
6

Ta bort oljefiltret från motorn från den vänstra sidan av motorn med oljefilternyckel . Vissa modeller har en fyrkantigt huvud på toppen av oljefiltret. Detta måste tas bort med hjälp av en skiftnyckel. Vissa modeller har också en avtappningsplugg på botten där oljefiltret passar in i motorn. Detta kan ha en offentlig sexkantigt huvud på det. Om du har denna modell, använd skiftnyckel. Detta kommer att frigöra oljefiltret på den här typen av Jubilee traktor.
7

Rengör områdena runt oljefiltret området med hjälp av butiken trasor.
8

Installera den nya oljan filtrera med nyckeln oljefiltret. På vissa modeller kan det vara nödvändigt att sätta den övre och undre bultarna på plats med hjälp av en skiftnyckel.
9

bort oljan tanklocket på vänster sida av motorn bredvid oljefiltret.
10

Placera oljan tratten i hålet.
11

Häll olja i oljan tratten en quart i taget. Efter hälla varje kvart, dra mätstickan från motorn och rengör den med en trasa. Sedan in mätstickan och dra ut den från motorn och kontrollera oljenivån. Upprepa denna process, lägga en kvart och sedan kontroll av oljenivå, tills mätstickan visar att oljenivån är fullt.
12

bort oljan tratten från oljepåfyllningshålet.

13

Byt oljan påfyllningslocket i oljepåfyllningshålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73155.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.