Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Rikta en bil hemma

Däck är nödvändiga för ett fordon att röra sig och när ett fordon är inriktad på rätt sätt, kan en uppsättning däck pågå över 20.000 miles. När slitage på däcken är märkbar, är det dags att leta efter problem. Du kan vanligtvis anpassa din bil, inom en viss noggrannhet, hemma. Det tar några enkla handverktyg och lite tid. Saker du behöver
Måttband
Assistant Review Wrench in
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Krita
Visa fler instruktioner
1

Mät avståndet mellan däcken med hjälp av måttband och en assistent. För att göra det, har en assistent håller bladet på måttbandet på en av däck klackarna, och ta mätningen av en av klackarna på andra däck. Mät samma två referenspunkter. Markera vilka flikar som du använder som referens med krita.
2

Mät både fram-och baksidan av däcken. Skillnaden mellan dessa två siffror är hur mycket din inställning är avstängd. Om fronter av dina hjul pekar mot utsidan av fordonet, så har du vad som kallas "tå ut." Om dina hjul punkt inåt, så har du "tå i." Addera 3

Skjut under fordonet och lokalisera slips länkhuvuden. Dessa är styrlänkaget delar som ansluter till spindeln. Vid slutet av varje dragstång är en gängad ände och en låsmutter. Lossa muttern med skiftnyckel.
4

Vrid parallellstaget änden med hjälp av en skiftnyckel. Målet här är att centrera hjulen, så alla ändringar du gör på förarsidan ska du göra på passagerarsidan. Vrid styrstaget avslutas ett par gånger och sedan mäta om. Om ditt nummer är värre, då du vrider åt fel håll. Om det är bättre, sedan fortsätta på.
5

Upprepa processen tills den främre mätningen är 1/16 av en tum smalare än den bakre. Du bör kunna köra ner på vägen utan att fordonet drar åt ena eller andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71201.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.